Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Najdôležitejšia časť sezóny klope na dvere

Autor: Najdôležitejšia časť sezóny klope na dvere
Foto: Najdôležitejšia časť sezóny klope na dvere
Uverejnené: 01. február 2016

Tanečný klub Deep čaká v nasledujúcich mesiacoch náročná úloha. Z postu favorita a držiteľa titulu Súbor roka bude štartovať na slovenských a zahraničných šampionátoch.

 

Okrem tanečnej súťaže Capri-Sonne Deep Dance League, ktorú v Martine organizoval samotný Tanečný klub Deep, tak sa jeho tanečníci nedávno zúčastnili aj na tanečnej súťaži Jednoducho tanec, ktorá sa konala v Šali. Tanečníci vycestovali na túto pohárovú súťaž s cieľom nazbierať  v tanečnom štýle disco čo najviac bodov, ktoré sú nevyhnutné na postup  do najvyššej výkonnostnej triedy.

 

To sa im aj podarilo, pretože víťazstvo vybojovali až v siedmich disciplínach. Vo vekovej kategórii mini (do 6 rokov) sa darilo v disco sólo tancoch Kristíne Hlavňovej, ktorá získala prvenstvo. Úspešných sólistov mal Tanečný klub Deep najmä v destskej vekovej kategórii. Spomedzi 46 súťažiacich si v sólo tancoch výkonnostnej triedy C vytancovala prvenstvo Sophia Janečková. Výborným tanečným výkonom sa opäť blysla Alžbeta Hlavňová, ktorá v najvyššej výkonnostnej triede opäť získala zlatý kov.

 

U chlapcov sa darilo v sólo tancoch Matúšovi Troppovi (1. miesto) a taktiež aj Michalovi Gulánovi (3. miesto). V detských disco duo disciplínach výkonnostnej triedy B získali prvenstvo Timea Hanáková spolu s Ninou Rašlovou. Hneď za nimi sa na stupienkov umiestnil ďalší tanečný tandem v zložení Adela Čatlošová spolu s Karolínou Húlekovou. O výkonnostnú triedu vyššie získali z Tanečného klubu Deep až dve dvojice. Alžbeta Hlavňová spolu s Matúšom Troppom získali zlato a na treťom mieste sa umiestnilo duo v zložení Viktória Vrabcová a Michal Gulán. Z detských skupín sa najviac darilo skupine Dede, ktorá si do Martina doniesla prvenstvo.

 

V máji pôjde do tuhého

 

Od začiatku roka sa tanečníci z Deepu zúčastnili na všetkých šiestich tanečných pohárových súťaží. Na nich vybojovali nielen množstvo prvenstiev, ale aj veľa tanečných bodov nevyhnutných na prestup do najvyššej výkonnostnej triedy. Teraz čaká Tanečný klub Deep najdôležitejšia časť tanečnej sezóny. Začiatkom mája sa zúčastní najprv majstrovstiev Slovenska v tanečnom štýle disco a street dance show, ktorých dejiskom budú Levice.

 

O týždeň  neskôr budú „Dípaci“ cestovať do Košíc na ďalšie majstrovstvá Slovenska, tentoraz v tanečnom štýle hip hop. Úspešné pôsobenie na slovenských šampionátoch sú pre každý tanečný klub dôležitým medzníkom, pretože na nich sa rozhoduje o ďalšom postupe na európske a svetové šampionáty. Prvou zahraničnou zástavkou v zahraničí bude poľské mesto  Walbrzych, kde sa budú konať majstrovstvá Európy v hip hope. V polovici júna budú tanečníci cestovať do Chomutova na majstrovstvá sveta v tanečnom štýle street dance show.


Reklama

príbuzné témy

Reklama