Fotografi z Turca sa stretli na regionálnom súťaže AMFO 2017

Autor: Fotografi z Turca sa stretli na regionálnom súťaže AMFO 2017
Foto: Fotografi z Turca sa stretli na regionálnom súťaže AMFO 2017
Uverejnené: 15. február 2015

Pondelok 24. apríla 2017 sa v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska uskutočnila vernisáž a vyhodnotenie už 45. ročníka regionálneho kola celoštátnej postupovej súťaže neprofesionálnej fotografickej tvorby. Súťažnú prehliadku pripravilo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

Poslaním súťaže je podporovať amatérsku fotografickú tvorbu, ako aj objavovať a podporovať mladé talenty. Zároveň poskytuje priestor k prezentácii a konfrontácii výsledkov  fotografickej tvorby na  regionálnej úrovni. Súťaž má ambíciu pomáhať vzájomnej konfrontácii prác, a zároveň majú fotografi možnosť získať cenné rady od členov odbornej poroty.

 

 

Práce prihlásené do tohtoročného regionálneho kola hodnotila odborná porota v zložení: Helena Šišková, Michal Lašut a Branislav Konečný, všetci z Martina. Jednotliví členovia poroty následne zhodnotili aktuálny ročník. Pochválili to, že pribúda čiernobielej fotografie, ale zároveň aj upozornili, prečo vznikla fotografia. Fotografia má zachytiť okamih, má mať výpovednú hodnotu o tom, čo sa už nezopakuje. Takáto fotografia je však na regionálnom kole AMFO tu v Martine stále nedostatočne zastúpená. Veľkým prínosom pre 45. ročník súťaže AMFO je stále väčší záujem mladej generácie, ktorá prináša do fotografie iné videnie a dáva nádej, že fotografia v Turci bude mať dôstojných pokračovateľov.

 

 

V aktuálnom ročníku sa do súťaže prihlásilo 35 autorov s vyše dvesto fotografiami, porota udelila spolu 19 ocenení. Kompletné výsledky na stiahnutie: zoznam ocenených

 

Na krajskej súťaži náš región bude reprezentovať vybraná kolekcia 62 fotografií, ktorú si aktuálne (do 22. mája 2017) môžete pozrieť v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine. Oceneným, ako aj postupujúcim srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších kolách. Najbližšie vyhodnotenie krajského kola sa uskutoční 20. 6. 2017 o 16.00 h vo vestibule Úradu Žilinského samosprávneho kraja v Žiline.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama