Krajské kolo Vajanského Martin má svojich víťazov

Autor: Krajské kolo Vajanského Martin má svojich víťazov
Foto: Krajské kolo Vajanského Martin má svojich víťazov
Uverejnené: 06. marec 2016

Pod názvom Vajanského Martin 2017 zorganizovalo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK v prvý májový týždeň krajské kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky Hviezdoslavov Kubín v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých.

V utorok 2. mája sa konalo v priestoroch Turčianskej galérie v Martine slávnostné otvorenie krajskej súťaže, ktoré svojim vystúpením obohatil žiak Základnej umeleckej školy Martin – Ul. P. Mudroňa Tonko Krilek pod vedením Mgr. Dagmary Gardlíkovej. V mene organizátora súťaže všetkých srdečne privítala riaditeľka TKS v Martine Mgr. Nataša Petrová. Veľa odvahy súťažiacim zaželala riaditeľka  TG v Martine Ing. Alexandra Rybárová, ktorá taktiež pozvala všetkých zúčastnených na prehliadku inštalovaných výstav. S organizačným poriadkom prehliadky, schválenými propozíciami a priebehom súťaže recitátorov oboznámila koordinátorka krajského kola súťaže Mgr. Monika Ondrušová.

 

Prvé dva súťažné dni, ktoré sa prvýkrát konali v priestoroch Turčianskej galérie v Martine, patrili recitátorom – jednotlivcom zo základných (I., II. a III. kategória), stredných škôl (IV. kategória) a dospelým nad 20 rokov (V. kategória). Posledný súťažný deň v Štúdiu Slovenského komorného divadla v Martine sa predstavili detské recitačné kolektívy a divadlá poézie.

 

V tomto roku o postupe víťazov na celoslovenské kolo zo 105 súťažiacich jednotlivcov a 6 kolektívov rozhodovalo 18 porotcov z radov učiteľov základných a stredných škôl, ale aj recitátorov, spisovateľov, hercov, či režisérov. Závery ich rozhodnutí posunuli 11 recitátorov a 2 kolektívy na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční 21. – 24. júna 2017 v Dolnom Kubíne.

 

Vajanského Martin 2017 bol podporený z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia a spolufinancovaný s podporou Žilinského samosprávneho kraja. Spoluorganizátormi a partnermi podujatia boli: Turčianska galéria v Martine a Slovenské komorné divadlo Martin. Touto cestou ďakujeme p. Mariete Koščíkovej z Trebišova, ktorá krajskú súťaž podporila ručne vyrobenými vecnými cenami.

 

Na stiahnutie: Výsledky krajského kola Vajanského Martin 2017

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama