Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Deti z martinských MŠ sa stretli na športovom podujatí

Autor: Deti z martinských MŠ sa stretli na športovom podujatí
Foto: Deti z martinských MŠ sa stretli na športovom podujatí
Uverejnené: 26. november 2014

Martinské olympijské hviezdičky - športové podujatie určené deťom MŠ v Martine, sa uskutočnilo v stredu 10. mája 2017 o 9:30 hod. v Atletickom areáli na Ul. Východná v Martine.

Toto podujatie organizuje mesto Martin v spolupráci so zástupcami Olympijského klubu Turiec, Správy športových zariadení mesta Martin a jednou z materských škôl. Každý rok sa podieľa na príprave tohto podujatia iná MŠ, tento rok to bola MŠ pri ZŠ na Ul. Gorkého. Tradične sa toto športové podujatie otvára krátkym tanečným a zábavným vystúpením, ktoré si pripraví práve tá MŠ, ktorá ho organizuje. Zvykom býva, že deti prídu podporiť aj poslanci mestského zastupiteľstva v Martine a zástupca vedenia mesta sa deťom krátko prihovorí.

 

 

Mladé športové talenty z materských škôl si zmerali svoje sily vo viacerých disciplínach.

 

Dnešný deň je venovaný 6. ročníku Martinských olympijských hviezdičiek. Sú to atletické preteky detí materských škôl, ktoré sa riadia heslom: Rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a v priateľstve,“ vysvetľuje Mgr. Alena Schimíková, vedúca oddelenia školstva, mládeže a športu v Martine. Toto heslo vychádza z olympijských festivalov detí a mládeže Slovenska.

 

Cieľom týchto športových podujatí je najmä to, aby sme viedli deti k pohybu, k športu, predchádzali tak obezite a prispievali k zdravému životnému štýlu detí,“ pripomína A. Schimíková. Toto podujatie sa koná už šiestykrát. Prvé ročníky boli venované len deťom z mestských materských škôl, teda tým, ktoré boli v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Martin, ale od 5. ročníka sa toto podujatie rozšírilo aj o deti zo súkromných a cirkevných MŠ, ktoré sú zriadené na území mesta Martin.

 

 

Tento rok sa podujatia zúčastnilo 11 MŠ a stretlo sa tu 66 detí

 

Každú MŠ zastupovalo 6 detí (tri dievčatá a traja chlapci), ktoré súťažili v individuálnych disciplínach – a to skok do diaľky z miesta, hod tenisovou loptičkou a beh na 20 m. Tieto disciplíny boli individuálne vyhodnotené a tri najlepšie dievčatá a traja najúspešnejší chlapci získali diplom, medailu a vecné ceny. Po vyhodnotení individuálnych disciplín sa deti ešte stretli pri skupinovej a veľmi zábavnej disciplíne a tou je štafetový beh. Deti prežili dopoludnie plné radosti, zábavy a smiechu pri športových aktivitách na čerstvom vzduchu, a to je predsa víťazstvo samo o sebe.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama