Noc múzeí: program Slovenskej národnej knižnice

Autor: Noc múzeí: program Slovenskej národnej knižnice
Foto: Noc múzeí: program Slovenskej národnej knižnice

Slovenská národná knižnica nevynechala ani tento ročník celoeurópskej akcie Noc múzeí a galérií, ktorá sa koná 20. mája 2017. Svoje tajné zákutia návštevníkom poodhalí Literárne múzeum SNK v Martine a Slovenské múzeum A.S. Puškina v Brodzanoch!

Medzi 16. a 22. h sa otvoria brány Literárneho múzea pre všetkých, ktorí chcú absolvovať prehliadku Stálej expozície alebo aktuálnej výstavy Fenomén Ateliér papier a kniha v sprievode lektorov. Interpretačné pásmo Kruhu 3P (priateľov poézie a prózy) sa začne o 18. hodine. Programom Turčianske chotáre, zostaveným podľa knižnej predlohy Jána Junasa, sa predstaví ženská spevácka skupina Hradisko a Združenie Turčianskych muzikantov.

 

Noc múzeí a galérií sa v Slovanskom múzeu A. S. Puškina v Brodzanoch začne vlastne už po poludní. Od 13. do 19. hodiny si záujemcovia budú môcť prezrieť rodinné sídlo Friesenhofovcov v sprievode lektorky. Prehliadky sa začínajú každú celú hodinu, pričom posledný vstup bude možný o 18. hodine. Medzi 15. a 18. hodinou sa návštevníci Brodzianskeho parku, ktorý obkolesuje kaštieľ, budú venovať arboristike. V sprievode odborníka - arboristu Ing. Marcela Trnovského - budú prostredníctvom zážitkových hier spoznávať dreviny parku.

 

 

Vstup na podujatia je voľný! Tešíme sa na Vašu návštevu!


Reklama

príbuzné témy

Reklama