Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Zamestnanci Volkswagenu skrášlili okolie MŠ Družstevná

Autor: Zamestnanci Volkswagenu skrášlili okolie MŠ Družstevná
Foto: Zamestnanci Volkswagenu skrášlili okolie MŠ Družstevná
Uverejnené: 09. február 2017

Zamestnanci Volkswagen Slovakia (VW SK), ktorých deti navštevujú základnú školu v Devínskej Novej Vsi alebo materskú školu v Martine, ostatní zamestnanci VW SK, ale aj ďalší priatelia a podporovatelia sa spoločne stretli, aby pomohli skrášliť okolie škôl.

„V roku 2014 sa Nadácia Volkswagen Slovakia rozhodla zorganizovať prvú ekologicky zameranú dobrovoľnícku brigádu. Od vtedy sa každoročne  stretávame a pomáhame s úpravami školských areálov. Akciou sa snažíme upozorniť aj na to, aké je dôležité neustále budovať vzťah k prírode a svojmu okoliu,“ hovorí Boris Michalík, správca Nadácie VW SK. Počas dvoch májových sobôt, 13. mája v Devínskej Novej Vsi a 20. mája v Martine, spojilo sily viac ako 100 dobrovoľníkov. Spoločne čistili školské dvory s ihriskami, vysádzali stromy, natierali múry a lavičky, či opravovali plot a chodníky.

 

 

Na základe obľúbenej dobrovoľníckej aktivity spustila Nadácia VW SK minulý rok rovnomenný grantový program

 

Na revitalizáciu až 53 školských dvorov doteraz prerozdelila viac ako 26 000 €. Okrem zveľadenia areálov materských a základných škôl je jednou z hlavných myšlienok grantového programu Zelená dobrovoľníkom aj podpora regiónov, z ktorých pochádzajú zamestnanci VW SK a zvýšenie eko-povedomia v konkrétnych lokalitách. Podať žiadosť o grant bude opäť možné budúci rok vo februári.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama