Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Celoslovenské športové podujatie Beh na Zniev štartuje v júni svoj 21. ročník

Autor: Celoslovenské športové podujatie Beh na Zniev štartuje v júni svoj 21. ročník
Foto: Celoslovenské športové podujatie Beh na Zniev štartuje v júni svoj 21. ročník
Uverejnené: 04. január 2016

Tak ako aj minulé roky, aj tento raz sa bude prvá júnová nedeľa v Kláštore pod Znievom niesť v duchu obľúbeného športového podujatia – Behu na Zniev. Ak patríte aj vy medzi aktívnych alebo rekreačných bežcov, určite svoju účasť na tejto akcii neoľutujete.

Už 4. júna 2017 sa v obci Kláštor pod Znievom uskutoční 21. ročník známeho celoslovenského bežeckého podujatia, ktoré sa každý rok teší obrovskej účasti súťažiacich a divákov. Minulý rok bol zaznamenaný rekordný počet pretekárov – 200 dospelých a 300 detí. Ide totiž o jediný beh na Slovensku, kde sa beží ku zrúcanine hradu.

 

Súťažiť sa bude aj o titul majstra Slovenska v behu do vrchu

 

Vďaka vysokej kvalitatívnej úrovni bol organizátorom už po druhý raz po sebe pridelený aj štatút organizovania majstrovstiev Slovenska v behu do vrchu. „So Slovenským atletickým zväzom sme sa dohodli na spolupráci. Prebehnú tu majstrovstvá Slovenska a zároveň aj kvalifikácia na majstrovstvá Európy,“ prezrádza Mgr. Peter Paulíny, organizátor podujatia. Cieľ pretekov však ostáva rovnaký, a to ísť si zabehať pre zábavu, radosť, motiváciu urobiť pre seba niečo zdravé a užiť si deň v príjemnej a priateľskej atmosfére.

 

Trať je prispôsobená dospelým, ale aj deťom

 

Trasa pre bežcov je zároveň aj prehliadkou jedinečnej prírody obce. Začína sa od budovy bývalého gymnázia, kde pretekárov odštartuje výstrel z dela. Beží sa cez lúky, polia, chodník okolo Kalvárie, cez areál kostola stojaci na vrchu nad obcou a vrchom na Zniev. Celková dĺžka trate je 5 650 m a prevýšenie dosahuje 475 m. Beh na Zniev sa časovo viaže k Medzinárodnému dňu detí, takže pretekať môžu aj tí najmenší. Trate pre deti sú totiž prispôsobené veku, beží sa od 50 do 2 600 m.

 

Oslavovať sa bude aj MDD

 

V rámci bežeckého podujatia Beh na Zniev jeho organizátori nezabudni ani na deti, a to nielen pripravenou traťou, ale aj programom k Medzinárodnému dňu detí. Rodičov a ich ratolesti bude po celý čas sprevádzať moderátor Slávo Jurko a DJ Gombo. Predvedie sa aj ukážka dobových kostýmov, historického šermu,  deti si budú môcť vyskúšať zastrieľať z luku, zúčastniť sa rozprávkovej cesty lesom, zapojiť sa do súťaží a stráviť nedeľu v prírode.

 

Podrobnejšie informácie o propozíciách pretekov nájdete na webe www.behnazniev.sk a na Facebooku.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama