Kino Scéna ponúka pohodlie, popcorn zadarmo a najlepší obraz

Autor: Kino Scéna ponúka pohodlie, popcorn zadarmo a najlepší obraz
Foto: Kino Scéna ponúka pohodlie, popcorn zadarmo a najlepší obraz
Uverejnené: 23. február 2014

Pred zhruba tri a pol rokmi v Martine vznikol nový kultúrny stánok, ktorý mal ambíciu stať sa priestorom nie len pre profesionálnych, ale aj začínajúcich hudobníkov, divadelníkov, či filmárov. Reč je o Mestskej scéne, ktorá tak má za sebou už viac ako tri roky úspešného fungovania.

Za tento čas sa v nej konalo niekoľko desiatok divadelných predstavení, okolo 100 koncertov a niekoľko stoviek filmových projekcií. Z hudobného sveta tu zahrali domáce hviezdy ako napríklad Peter Lipa, Katka Koščová, Braňo Jobus, Szidi Tobias, Barbora Švidraňová, Katarzia, Martin Valihora, skupiny Para, Puding pani Elvisovej, Billy Barman, Hudba z Marsu, Chiki Liki tu a, ale aj zahraničný velikáni ako napríklad Ben Caplan, Xindl X, Movits, Jana Kratochvílová, Nat Osborn a mnohí ďalší.

 

Mestská scéna ale nebola len koncertným miestom. Krátko po jej vzniku sa sprevádzkovalo aj kino s pravidelnými projekciami, prevažne nezávislých a artových filmov. V tomto smere sa dostávalo filmom tohto typu toľko priestoru, ako doteraz nikde inde v Martine. Dodnes sa v kine konalo 16 filmových prehliadok s rôznym zameraním (prehliadka severských filmov Scandi, festival francúzskych filmov Creme de la Creme, Týždeň slovenského filmu atď.).

 

 

Nedávno prešiel tento kultúrny priestor veľkými zmenami

 

Od apríla 2017 už nie je prevádzkovaný mestskou organizáciou a jej prevádzky sa naplno ujalo občianske združenie M@M. Ďalšia veľká zmena sa týka názvu priestoru. Od mája tohto roka nesie nový a výstižnejší názov: Kino Scéna. Výstižnejší najmä preto, že kino Scéna začalo s pravidelným, každodenným premietaním filmov, a to nielen pre fanúšikov alternatívnych titulov, ale bežne sa tu uvádzajú aj filmy, ktoré sú hrané vo všetkých veľkých kinách. Už čoskoro sa môžeme tešiť na filmové novinky ako Múmia, Autá 3, Transformers: Posledný rytier, Ja zloduch 3 atď. Premietajú sa všetky novinky od premiéry, zároveň však zostáva zachovaná, či dokonca rozširuje sa ponuka alternatívnej filmovej tvorby. Oproti doterajším dvom dňom (pondelok a štvrtok) bude odteraz o 17:30 pondelok – filmový klub, utorok – dokument, streda – európsky film.

 

Prednosťou kina Scéna je najmä skutočnosť, že disponuje komfortným sedením s novými sedačkami, v ktorom sa pohodlne usadí aj vyšší divák. Najnovší model projektora značky Barco, ktorý sa tu nachádza ako prvý na Slovensku, zaručí špičkový obraz. V súčasnosti je už v kinách samozrejmosťou bufet, ktorý ponúka popcorn, nachos a rôzne sladené nápoje. V kine Scéna si divák bude môcť okrem toho pri filme vychutnať aj čapované pivo, kofolu ale aj vineu a do konca júna si diváci pri premietaní komerčných filmov budú môcť vziať pukance zadarmo.

 

 

Nový názov, Kino Scéna, však neznamená, že Martinčania tu už nebudú môcť zájsť na dobrý koncert. Momentálne sa pracuje na ďalšom programe a dohadujú sa rôzne kapely, či jednotlivci. V júni sa návštevníci môžu tešiť na rôzne podujatia napr. 8.6. koncert Čisté Tvary, 20.6. stand up Temné kecy a iné.


Reklama

príbuzné témy

Reklama