Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Autorská výstava obrazov jubilanta Eduarda Jurčáka

Autor: Autorská výstava obrazov jubilanta Eduarda Jurčáka
Foto: Autorská výstava obrazov jubilanta Eduarda Jurčáka
Uverejnené: 15. marec 2016

Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo pre priaznivcov výtvarného umenia ako aj širokú verejnosť autorskú výstavu obrazov jubilanta a člena Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov Eduarda Jurčáka, ktorej vernisáž sa uskutočnila 24. mája 2017 o 16.00 h v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.

Na vernisáži sa predstavili v hudobnom vstupe hrou na píšťalke pán Mojmír Ďurdík a hrou na gajdách pán Jaroslav Chalupka. Eduard Jurčák sa narodil v Kostolných Kračanoch (okres Dunajská Streda) a pochádza z roľníckej rodiny. Kresleniu a maľovaniu sa začal venovať od svojich 14-tich rokov na strednej škole.

 

Medzi jeho prvotiny patrí maľba rodičovského domu, susedných domov, domácich zvierat a až neskôr začal s kresbou portrétov. Dva roky navštevoval výtvarnícky krúžok pod vedením akademického maliara Ota Opršala a ďalšie dva roky ľudovú školu umenia u výtvarníka Jozefa Vongreja pri okresnej osvete v Martine. Od roku 2009 je členom Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov pri Turčianskom kultúrnom stredisku v Martine.

 

 

Jeho tvorba nás neoslovuje rozmernosťou, ale precíznosťou s akou pracuje pri maľovaní a popisovaní objektu. Z diel Eduarda Jurčáka cítiť jeho poctivý prístup ku každému detailu. Výstava prináša prierez jeho celoživotnou tvorbou. Výstavu môže verejnosť navštíviť od 25. mája 2017 do 23. júna 2017 v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.


Reklama

príbuzné témy

Reklama