Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Železničná zastávka Martin - Fatra bude zrealizovaná do roku 2019

Autor: Železničná zastávka Martin - Fatra bude zrealizovaná do roku 2019
Foto: Železničná zastávka Martin - Fatra bude zrealizovaná do roku 2019
Uverejnené: 21. máj 2015

Železničná zastávka Martin - Fatra sa zriadi v priamom susedstve rovnomenného podniku a bude mať priaznivú polohu v oblasti martinských sídlisk Sever, Košúty a v blízkosti nedávno otvorených obchodných centier Tesco, Tulip, NAY Elektrodom a OBI. Navyše v priestore uvažovanej zastávky je už vybudovaný podchod pre chodcov.

Predmetom stavby je vybudovanie novej železničnej zastávky v meste Martin s potrebnou infraštruktúrou, zlepšenie technického stavu železničného zvršku, vybudovanie prístupu na nástupištia z existujúceho podchodu a zabezpečenie potrebnej dodávky elektrickej energie.

 

Na novej zastávke sa vybuduje informačný systém pre informovanie cestujúcej verejnosti

 

Vybudovaním zastávky v danej lokalite sa predpokladá aj nárast návštevnosti vyššie uvedených obchodných centier, budú ju môcť využívať aj obyvatelia ďalších martinských mestských častí Záturčie a Podháj. Priemerný počet cestujúcich, ktorí budú využívať túto novú zastávku, sa odhaduje zhruba na 1000 denne. Predpokladaná doba výstavby je odhadovaná na 9 mesiacov. Predpokladaný termín ukončenia investičnej akcie je 12/2019.


Reklama

príbuzné témy

Reklama