Jedna z etáp charitatívnej cyklojazdy viedla aj mestom Martin

Autor: Jedna z etáp charitatívnej cyklojazdy viedla aj mestom Martin
Foto: Jedna z etáp charitatívnej cyklojazdy viedla aj mestom Martin
Uverejnené: 09. február 2017

V dňoch od 17. 6. – 24. 6. 2017 sa uskutočnil už 8. ročník charitatívnej cyklojazdy pod názvom Na bicykli deťom pre život 2017. Táto charitatívna Česko – Slovenská CYKLO TOUR sa snaží pomáhať onkologicky chorým deťom.

Rodičia detských onkologických pacientov sa rozhodli, že budú šíriť pozitívne myslenie, energiu a osvetu ďalej, čo sa im v značnej miere aj darí. Naviazali spoluprácu s českými susedmi, ktorých sa onkologické ochorenie rovnako dotýka a aktívne si vymieňajú kontakty, skúsenosti a informácie o možnosti liečby, čím posúvajú liečbu neustále dopredu. Spoločne vysadli aj na bicykle a šliapali do pedálov za dobrú vec na trase Bratislava – Nová dedinka – Kunovice – Gregorovce.

 

 

Jedna z etáp štartovala v stredu 21. júna 2017 o 7:45 hod. z Memorandového námestia v Martine a touto cestou sa rozhodli rodičia a účastníci etapy poďakovať mestu Martin, Penziónu Ľadoveň a primátorovi mesta Martin A. Hrnčiarovi, ktorý drží záštitu nad etapou z Martina do Bratislavy, za podporu a vytvorenie vyhovujúcich podmienok.

 

 

Cyklojazda nie je jediná činnosť občianskeho združenia Deťom pre život. Okrem toho, že navštevujú nemocnice, v ktorých šíria pozitívne myslenie a energiu rodičom hospitalizovaných detí, organizujú rekondičné pobyty a zabezpečujú bezplatný presun sociálne znevýhodnených onkologických pacientov do 250 km. Ak chcete aj Vy pomôcť a povzbudiť malých bojovníkov a ich rodičov, bližšie informácie, ako na to, nájdete na www.nabicyklidetom.sk.


Reklama

príbuzné témy

Reklama