Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Žiačky Obchodnej akadémie v Martine pripravili deťom skvelý program

Autor: Žiačky Obchodnej akadémie v Martine pripravili deťom skvelý program
Foto: Žiačky Obchodnej akadémie v Martine pripravili deťom skvelý program
Uverejnené: 31. marec 2015

Slnečný začiatok júna patril deťom v Detskom domove v Martine. Tento rok bol obohatený o animačný program, ktorý si pripravili tvorivé žiačky II. B triedy z Obchodnej akadémie v Martine. Ako sa k tomuto nápadu dostali?

Ako prváčky počas maturitného týždňa neoddychovali doma, ale navštívili so svojou triednou učiteľkou pani Mgr. Stahl detský domov a opýtali sa: „Čo môžeme pre vás urobiť?“ Zobrali handry, vedrá, metly a vyupratovali niektoré veľké priestory detského domova. Popritom si obľúbili detičky, ktorým sa aspoň chvíľku popri práci venovali. V tomto školskom roku tradíciu prevzali terajší prváci a opäť počas maturitného týždňa húževnato pracovali, upratovali, čistili a potešili sa s detičkami z detského domova.

 

Druháčkam to však nedalo a začali rozmýšľať, ako by aj ony tento rok pomohli. A nápad bol na svete. Zorganizovali animačný program, ktorý potešil detské dušičky a prizvali si na pomoc úžasného martinského herca Mareka Geišberga, ktorý sa pripojil k animačnému tímu, a aj napriek tomu, že mal v ten deň premiéru divadelného predstavenia, našiel si čas podporiť túto akciu.

 

 

A aké sú postrehy žiačok z tohto úžasného podujatia? "Pri príležitosti Dňa detí sme sa zúčastnili na programe v detskom domove. Sme veľmi vďačné láskavým opatrovateľkám, profesorkám a ďalším úžasným ľuďom, ktorí nám poskytli možnosť zapojiť sa do niečoho tak prospešného a dobročinného. Ani po druhej návšteve sme neodchádzali bez silných pocitov. Životy a osudy detí nám aj tentokrát otvorili oči a uvedomili sme si, čo všetko máme a aké sme za to vďačné. Najkrajšie však boli úsmevy na tvárach malých divákov, keď sme im predvádzali naše síce amatérske, ale od srdca zatancované čísla. Taktiež sme sa hrali rôzne hry, maľovali sme, vyrábali náhrdelníky a všade vládla veselá atmosféra. Svojou prítomnosťou nás poctil aj herec Marek Geišberg a iní zahraniční hostia. Sme teda nielen vďačné za úžasnú skúsenosť, ale aj za to, že sme mohli spoločne rozdať toľko radosti. A práve preto naša návšteva určite nebola posledná," hovoria žiačky II. B triedy Obchodnej akadémie v Martine.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama