Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

TURIEC.RUN - Krásy Turca trochu inak

Autor: TURIEC.RUN - Krásy Turca trochu inak
Foto: TURIEC.RUN - Krásy Turca trochu inak
Uverejnené: 09. jún 2015

Občianske združenie TURIEC.RUN združuje ľudí, ktorí majú radi prírodu a pohyb v nej. Ústrednou myšlienkou združenia je ukázať ľuďom, aký krásny Turiec je a jeho aktivity sa týkajú nielen behu, ale aj rozvoja regiónu a jeho spoznávania.

V minulom roku sa združeniu podarilo zorganizovať trailový beh TLSTÁ OSTRÁ TRAIL v štátnej prírodnej rezervácii Tlstá - Ostrá a VALČA TRAIL v spolupráci so Snowland Valčianska dolina. V tomto čase veľmi intenzívne pripravuje ďalšiu zaujímavú akciu - TURIEC MARATÓN, ktorý sa uskutoční 16. 7. 2017 v Blatnici. Tento trailový maratón, ktorého trať je dlhá cca 42 km, vedie jedným z najkrajších prírodných zákutí Slovenska. Pre milovníkov slovenských hôr sú Blatnická dolina, Krížna, Ostredok a Gaderská dolina dôverne známe názvy. Všetci účastníci určite ocenia horský maratón v čarovnom prostredí Veľkej Fatry.

 

Združenie TURIEC.RUN pripravuje aj ďalšie podujatia, vždy v inom prostredí prírody Turca

 

Najkrajší krátky trail v širokom-ďalekom okolí TLSTÁ OSTRÁ je skutočná “CESTA BOHOV”. Pozostáva z necelých 14 km s prevýšením 930 metrov. Trať mení svoj charakter z “kiláku na kilák”. Pozor, tu je ale daný limit 100 pretekárov. Je načase to skúsiť, táto veľmi obľúbená trasa v nádhernej prírode Turca dokonale prečistí hlavu a usporiada rozlietané myšlienky.

 

 

Trail ČERTOVA BRÁNA je určený pre milovníkov pretekov na ceste, dlhších ako 10 km (má 13 km s prevýšením 130 m). Vedie hore Gaderskou dolinou až po ústie Dedošovej doliny a odtiaľ je len na skok k Čertovej Bráne. Po obrátke v ústí Dedošovej doliny sa pretekár vracia späť dolu Gaderskou dolinou. Bližšie informácie o aktivitách občianskeho združenia TURIEC.RUN a pripravovaných akciách získate na stránke www.gpt.sk.  


Reklama

príbuzné témy

Reklama