Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Turčianski raci v Tirolsku

Autor: Turčianski raci v Tirolsku
Foto: Turčianski raci v Tirolsku
Uverejnené: 27. október 2015

Uplynulý vikend sa v rakúskom Hall in Tirol, neďaleko Innsbrucku, konali medzinárodné plavecké preteky Masters. Tieto plavecké preteky majú už dlhoročnú tradíciu, čo bolo vidieť aj na účasti 55 klubov z 11 štátov. Medzi nich patrili aj Turčianski masteráci.

Areál s 50 m bazénom, aj skokanskou vežou je vybudovaný v mimoriadne atraktívnom prostredí obklopenom nádhernými končiarmi tirolských Álp, ktoré znásobovali pozitívne emócie všetkých zúčastnených. Pretekári z Turca absolvovali síce dlhú, takmer 10 hodinovú cestu, ale
únava z cesty sa rýchlo v krásnom prostredí vytratila. Medzinárodné podujatie bolo ďalšou skúsenosťou.

 

Počtom neveľká výprava: 5 žien a 4 muži, dosiahnutými výsledkami nesklamala

 

Domov si odviezli 6 medailí, z toho 2 zlaté, 2 strieborné a 2 bronzové. Zlato vyplával Braňo Turanský na 800 m voľný spôsob a Miro Kočalka na 50 m motýlik. Striebro Laco Zvarik na 50 m prsia a Braňo Turanský na 200m voľný spôsob. Bronz vyplával Miro Kočalka na 50 m voľný spôsob a Katka Turanská na 50m motýlik. Osobitne treba spomenúť ocenenie pamätnou plaketou mesta, ktoré získal Braňo Turanský za dosiahnuté výkony.

 

 

Ostatní reprezentanti PKM Miška Janovská, Stefi Fekečová, Lili Véghová, Adri Salaiová a večný udržiavateľ optimistickej nálady Amigo - Jano Vanko plávali na hranici najlepších osobných výkonov a niekedy si zapísali aj osobné rekordy. B. Turanský vo vloženom preteku na 200 m voľný spôsob, plávanom tzv. Guldersenovou metódou, ako druhý najrýchlejší plavec na 200 m voľný spôsob, pomohol zatraktívniť tento zaujímavý pretek.

 

Prezidentka klubu Hall in Tirol ocenila účasť a prínos Turčianskych rakov a pozvala klub aj na budúci ročník. Dlhoročnú tradíciu podujatia bolo poznať na perfektnej, nevtieravej a skromnej organizácii aj s večerným posedením pri hudbe, tanci, občerstvení a tombole. Príjemná medzinárodná spoločnosť potvrdila, že plávanie masters nemá hranice.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama