Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Nová budova evanjelickej školy žije angličtinou aj počas leta

Autor: Nová budova evanjelickej školy žije angličtinou aj počas leta
Foto: Nová budova evanjelickej školy žije angličtinou aj počas leta
Uverejnené: 11. jún 2017

V novej budove Evanjelickej spojenej školy bolo rušno aj počas leta. Jej triedy zaplnilo počas posledných dvoch júlových týždňov vyše 120 frekventantov z Martina a jeho blízkeho i vzdialeného okolia, ktorí sa prihlásili na konverzačný kurz angličtiny. Tieto kurzy sú súčasťou letnej ponuky podujatí Centra kresťanského vzdelávania, ktoré ich organizuje v spolupráci s dlhoročnými priateľmi a podporovateľmi z amerického cirkevného zboru New Heights.

Kurzy angličtiny sú zamerané na zlepšovanie sa v aktívnej komunikácii v angličtine v rámci rôznych životných situácií. Dôkazom toho, že kurzy angličtiny boli vedené zážitkovou metódou je aj tieto zábery z dramatizácie chirurgickej operácie, počas ktorej viedli členovia skupín humorne ladené dialógy v angličtine.

 

 

Študentmi angličtiny sú aj toto leto ľudia všetkých vekových kategórií od 10 do 99 rokov. Viacerým z nich sa prístup lektorov, vzájomné vzťahy medzi študentmi aj atmosféra v triede zapáčili natoľko, že si svoj pobyt predlžujú o ďalší týždeň. Americký tím pozostávajúci z 40 dobrovoľníkov chodieva do Martina v rámci svojej krátkodobej misie Serving Slovakia už od roku 2007. Okrem dvoch kurzov konverzačnej angličtiny pomáhali američania aj pri realizácii tábora pre budúcich prvákov Evanjelického gymnázia v Martine a aktívne sa zapájali aj do dobrovoľníckeho projektu Evanjelickej spojenej školy s názvom It Don´t Matter if You Are Black or White.

 

 

Náplňou tohto komunitného projektu je terénna animátorská práca učiteľov a žiakov Evanjelickej spojenej školy v komunitnom centre Bambusky, s cieľom vytvárania podnetnejšieho voľnočasového prostredia pre rómske deti zo sociálne znevýhodneného prostredia a hľadanie mostov a priateľstiev medzi majoritným obyvateľstvom a segregovanou skupinou bývajúcou na periférii.

 

 

Foto: členovia dobrovoľníckeho tímu Serving Slovakia 2017 

 

„Veľmi sa tešíme z pretrvávajúceho záujmu o našu službu anglických jazykových kurzov, ktoré tu v Martine organizujeme už desiaty rok v spolupráci s partnermi z Centra kresťanského vzdelávania. Toto partnerstvo vnímame ako obrovské vzájomné povzbudenie a obohatenie, pretože máme možnosť vidieť koľko požehnania sa prostredníctvom tejto služby dostáva nielen našim slovenským priateľom ale aj nám.” povedala na margo dlhoročnej spolupráce Shelly Beier Johnson, dlhoročná koordinátorka New Heights tímu.

 

 

Kurzy angličtiny využili na zlepšenie svojich komunikačných zručností aj niektorí učitelia a žiaci Evanjelickej spojenej školy. Pani učiteľka Andrea Bartošová, ktorá sa kurzu zúčastnila po prvý krát nám svoje prvé dojmy z jeho priebehu zhrnula nasledovne: „Tento kurz bol pre mňa skvelou príležitosťou vytiahnuť z pamäti dávno naučené anglické slovíčka, spojiť ich do zmysluplných viet a viesť mnohé rozhovory s našimi americkými priateľmi, ktorí si pre nás pripravili rôzne zaujímavé aktivity, v rámci ktorých sme aktívne používali a zlepšovali našu angličtinu. Vyskúšali sme si napríklad ako sa pripravujú typické americké sendviče, ktoré sú obľúbenou pochúťkou v USA. Prežili sme spolu krásne chvíle plné smiechu, radosti a napokon aj slzičiek pri rozlúčke. Lúčime sa však s nádejou, že s pomocou Božou sa naše “dovidenia“ vyplní do posledného písmenka.“

 

Pozrite si reportáž TV Turiec z kurzov anglického jazyka

 

 

Darujte kvalitné vzdelanie a staňte sa patrónom Evanjelickej spojenej školy!

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama