Bezpečnejšie na Mudroňke

Autor: Bezpečnejšie na Mudroňke
Foto: Bezpečnejšie na Mudroňke
Uverejnené: 09. jún 2015

Ulica Pavla Mudroňa v strede mesta patrí k najfrekventovanejším cestám v Martine. Okrem množstva áut sa tu nachádzajú aj školy, kultúrne, školské a zdravotnícke zariadenia, lekárne, pošta, atď. Bezpečnosť chodcov a najmä žiakov škôl a školských zariadení je prvoradá.

Pred pár mesiacmi sa v danom úseku pri Základnej umeleckej škole stala dopravná nehoda. Našťastie si to odnieslo len bezpečnostné zábradlie. Aj na základe tejto skutočnosti sa vďaka iniciatíve poslancov VMČ Stred, MsÚ, OÚ a dopravnej polícii veci pohli dopredu. Na Mudroňke sa zvýraznilo a zlepšilo zvislé dopravné značenie a v lete sa osadili nové bezpečnostné zábradlia z východnej a západnej strany  ulice  pri ZŠ a ZUŠ. V týchto dňoch pribudnú  aj zrekonštruované makety policajtov, ktoré už kedysi zakúpili poslanci z rozpočtu mestskej časti a boli zničené vandalmi.

 

Foto: situácia pred rekonštrukciou

 

 

VMČ Martin - Stred chce investovať financie aj do inštalácie radaru - merača rýchlosti, ktorý by mal byť nainštalovaný na začiatku ulice. Poslanci dúfajú, že sa podarí ešte viac zvýrazniť aj priechod pre chodcov, aj keď komunikácia nepatrí mestu, ale má ju na starosti štát. Výsledkom týchto už zrealizovaných a  naplánovaných  opatrení by mala byť  maximálne  zvýšená bezpečnosť žiakov okolitých škôl, ale aj všetkých účastníkov cestnej premávky.


Reklama

príbuzné témy

Reklama