Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Večer komornej hudby venovali rodáčke z Turca

Autor: Večer komornej hudby venovali rodáčke z Turca
Foto: Večer komornej hudby venovali rodáčke z Turca
Uverejnené: 03. marec 2015

V posledný augustový štvrtok, dňa 31.8.2017 sa v sobášnej sieni Turčianskej galérie v Martine uskutočnil hudobno-poetický večer projektu Klasika na scéne II. nesúci názov Večer komornej hudby. Venovaný bol slovenskej klaviristke, turčianskej rodáčke Kláre Havlíkovej.

Počas večera si mohli diváci vypočuť v podaní klasického klavírneho tria diela J. Haydna (Gypsy trio), B. Martinů (Variácie na slovenskú ľudovú pieseň) a A. Dvořáka (klavírne trio Dumky pre klavír, husle a violončelo). V programe sa predstavilo Quasi Trio: Roman Hranička (husle), Judita Škodová (violončelo) a Kateřina Ochmanová (klavír), ktorých virtuózna hra odovzdala prítomným poslucháčom čaro klasickej komornej hudby.

 

V programe sa predstavil i Vladimír Šlepec, ktorý spolu s komorným zoskupením odspieval Írske ľudové piesne L. van Beethovena. Zaujímavým bol i prednes z krehkej a jemnej poézie turčianskej rodáčky Maše Haľamovej a monológ Titánie z divadelnej hry Sen noci svätojánskej W. Shakespeara v preklade Martinčanky Zory Jesenskej, ktoré so zmyslom pre atmosféru predniesla Zuzana Rohoňová, členka činohry Slovenského komorného divadla v Martine.

 

 

V októbri projekt Klasika na scéne II. vyvrcholí štvrtým hudobno-poetickým večerom s názvom Hudba sveta,  ktorý bude venovaný martinskej rodáčke, hudobníčke, speváčke a skladateľke Jane Kirschner. Projekt Klasika na scéne II. je podporený z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia a spolufinancovaný s podporou Žilinského samosprávneho kraja. Spoluorganizátorom projektu je Turčianska galéria v Martine.


Reklama

príbuzné témy

Reklama