Fotomaratón priniesol zaujímavé pohľady na Martin

Autor: Fotomaratón priniesol zaujímavé pohľady na Martin
Foto: Fotomaratón priniesol zaujímavé pohľady na Martin
Uverejnené: 18. marec 2013

20 fotografov, 6 tém a približne 3 hodiny času. Mesto Martin, Centrum kultúry MARTIN, n.o., Turčianske kultúrné stredisko a Fotoklub Karola Plicku Martin pripravili v rámci podujatia Zimomriavky - zimný festival kultúry fotografickú súťaž s názvom Fotomaratón.

Fotomaratón nebol súťažou profesionálov, zišli sa tu začiatočníci aj pokročilí. Nehodnotila sa obrazová kvalita fotografie ale dodržanie témy a celkový umelecký dojem a technika. Zaujímavosťou, ktorá celému fotomaratónu dodala prvky dynamiky, bol fakt, že témy boli až do štartu súťaže tajné. Dvadsiatka fotografov sa preto niečo po desiatej hodine v sobotu rozpŕchla po meste, aby získala tie najkreatívnejšie a najautentickejšie zábery na témy ako detail, zátišie, interiér, ulica, pamiatka a park.

Víťazná séria fotografií - Michal Orlický, Fotoklub Karola Plicku v Martine

Vyhodnotenie súťaže prebiehalo od pol druhej do štvrtej. Víťazom sa stal Michal Orlický z Fotoklubu Karola Plicku Martin, ktorého sériu fotografií ocenila porota na čele s renomovaným fotografom Vladom Bačom. Následne porota okrem vyhlásenia výsledkov postupne zhodnotila aj zábery ostatných súťažiacich, ktorým poskytli cenné rady a komentáre. Tridsať najlepších fotografií z Fotomaratónu 2013 bude následne vystavených aj v rámci júnových Dní mesta Martin na výstave umiestnenej na verejnom priestranstve v centre mesta.

Jedna z fotografii v súťaži, autor Igor Pĺž


Reklama

príbuzné témy

Reklama