Kláštor pod Znievom opäť zabojuje o revitalizáciu ihriska

Autor: Kláštor pod Znievom opäť zabojuje o revitalizáciu ihriska
Foto: Kláštor pod Znievom opäť zabojuje o revitalizáciu ihriska
Uverejnené: 08. október 2017

Nadácia Tesco tento rok už po druhý raz vyhlásila v rámci grantového programu výzvu „Vy rozhodujete, my pomáhame“. Obec Kláštor sa zapojila znovu, pretože túžba zrevitalizovať deťom ihrisko stále pretrváva.

Grantový program „Vy rozhodujete, my pomáhame“ zažíva svoju tretiu edíciu. Nadácia Tesca aj tentokrát prerozdelí finančné granty projektom, ktoré vyberú zákazníci nakupujúci v Tescu na celom Slovensku. Spomedzi prihlásených 345 žiadostí vybrala grantová komisia 230 projektov, ktoré postúpili do októbrového hlasovania. Medzi nimi je aj žiadosť obce Kláštor pod Znievom zameraná na skrášlenie prostredia a sfunkčnenie zastaraného detského ihriska v miestnej časti Stanica.

 

Pomôcť môže každý

 

Možnosť zahlasovať za obnovu ihriska pre deti v miestnej časti Stanica bude od 3. októbra do 31. októbra v obchodoch Tesco. Hlasovanie bude rovnaké ako minule, a to prostredníctvom žetónov získaných za nákup v Tescu v Martine, Sučanoch, na Ľadovni a v Priekope. Výhodou môže byť aj fakt, že tento projekt už mnohí ľudia poznajú. Obec sa totiž s týmto projektom zapojila aj do predošlej etapy grantovej výzvy a postúpila do hlasovania. Ako si možno aj pamätáte, to skončilo veľmi tesne. „Prvenstvo nám ušlo približne o 2000 hlasov, no pre nás to bol aj tak veľký úspech. Súperili sme s projektami z Martina a veľmi nás potešila podpora hlasujúcich. Či už to boli domáci Kláštorčania alebo ľudia, ktorých náš projekt oslovil,“ vyjadruje sa Mgr. Erika Cintulová, starostka obce Kláštor pod Znievom. Tento raz obec verí, že sa to spoločnými silami podarí a finančný grant v hodnote 1300 eur poputuje do Kláštora, čo nepoteší len miestne deti, ale aj ich rodičov.


Reklama

príbuzné témy

Reklama