Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

G-robot - celoslovenská súťaž v robotike, ktorá oslovila aj porotcov

Autor: G-robot - celoslovenská súťaž v robotike, ktorá oslovila aj porotcov
Foto: G-robot - celoslovenská súťaž v robotike, ktorá oslovila aj porotcov

Gymnázium Viliama Paulinyho-Tótha v Martine organizuje už 3. ročník robotickej súťaže G-Robot, ktorá je určená pre žiakov 2. stupňa základných škôl. Prebiehať bude na gymnáziu V. Paulinyho – Tótha v piatok 27. októbra 2017 od 8,30 hod. Cieľom tejto súťaže je vzbudiť záujem detí o robotiku. Prihlásiť sa môže naozaj každý, keďže súťaž je vhodná aj pre žiakov, ktorí s robotikou iba začínajú.

Organizovaná bude hravou formou a každé dieťa by si z nej malo odniesť najmä dobrý pocit zo svojho výkonu. Ako to už pri takýchto súťažiach býva, porazený nebude nik, akurát tí, ktorí sa pre nedostatok odvahy nezúčastnia, môžu neskôr ľutovať. Súťaž je určená pre LEGO robotov EV3, NXT, RCX a všetky komponenty, ktoré sa použijú na konštrukciu, musia byť z lega.

 

Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách. Prvou je“Staviame Slovensko na tému Robotické piškvorky” , kde úlohou bude skonštruovať a naprogramovať robota, ktorý má v čo najkratšom čase splniť vopred zadanú úlohu na hracej ploche. Druhá kategória má názov “Konštrukcia vlastného modelu na tému Dopravný prostriedok zajtrajška”. V tejto kategórii bude hodnotený vytvorený model ľubovoľného dopravného prostriedku. Hodnotiť sa budú inovačné prvky, originalita, konštrukčné prevedenie a samotná prezentácia modelu. A Prečo sa oplatí zúčastniť tejto súťaže? V prvom rade, učiť sa nové veci, stavať robotov a súťažiť je zábava. Súťaž nie je zložitá, zvládne ju aj začiatočník a navyše je tvorivá a motivuje deti, aby sa robotike venovali ešte viac. Samozrejme, deti zaujíma najmä odmena za víťazstvo.

 

 

Prvou cenou je kompletná LEGO stavebnica EV3!

 

Na žiakov umiestnených na prvých troch miestach čaká nielen LEGO stavebnica EV3, ale aj doplnková sada, riadiaca kocka, motory, senzory, pneumatický systém a iné komponenty. Štartovné sa neplatí, preto nie je nad čím váhať, treba sa čím skôr prihlásiť a zabojovať o hodnotné ceny.

 

Všetky informácie súťaži nájdete na jej stránke: https://g-robot.gvpt.sk/

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama