Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Nenechajte si ujsť festival horského filmu a dobrodružstva v Martine

Autor: Nenechajte si ujsť festival horského filmu a dobrodružstva v Martine
Foto: Nenechajte si ujsť festival horského filmu a dobrodružstva v Martine
Uverejnené: 11. september 2013

V dňoch 24. až 26. októbra 2017 bude martinské Kino Moskva hostiť jedinečné podujatie Hory a mesto Martin. Hlavnými hosťami budú reprezentant Slovenska v  horolezectve Jozef Krištoffy, skialpinista Miroslav Peťo a všetkým dobre známy dokumentarista Pavol Barabáš.

Hory a mesto - to je názov jedinečného projektu, ktorého cieľom je priblížiť verejnosti športy realizujúce sa v prírode, tak na profesionálnej, ako aj amatérskej úrovni. Udeje sa tak vďaka filmovým premietaniam, multimediálnym prezentáciám hostí či atraktívnym športovo-dobrodružným aktivitám. To všetko v spojení s environmentálnym aspektom a dlhodobo udržateľným rozvojom športu a cestovného ruchu v prírode, bez negatívneho vplyvu na faunu a flóru krajiny. S myšlienkou usporiadať tento pozoruhodný festival prišlo občianske združenie Horolezecký klub NEOLIT Martin.

 

Program festivalu: na stiahnutie (PDF)

 

Festival Hory a mesto má už 18-ročnú tradíciu v Bratislave. Ako reprezentant Slovenska v horolezectve som na tomto podujatí viackrát prednášal o svojich úspechoch zo skál a expedíciách. Od ľudí som vždy cítil veľmi pozitívnu odozvu a podporu toho, čo robím. Už pred pár rokmi som s riaditeľom bratislavského festivalu rozprával o možnosti zorganizovať podujatie takého rozsiahleho formátu aj v Martine“, povedal pre Turiec Online riaditeľ festivalu Jozef Krištoffy.

 

Pojal som to však trochu inak. Okrem zaujímavých hostí, ako Paľo Barabáš, Miro Peťo, Erik Baláž a iní, som urobil prienik aj do environmentálnej problematiky a pripravili sme aj ranný blok pre študentov. Som človek, ktorý sa v horách pohybuje už dlho, vo svete som toho zažil a videl naozaj veľa. Práve preto podporujem a propagujem, aby ľudia, a hlavne deti, aktívne športovali a pohybovali sa v prírode. A zároveň tak, aby si vážili to, čo je okolo nich, aby nebrali prírodu ako samozrejmosť, ale ako citlivý ekosystém, ktorý by sme mali zachovať aj pre budúce generácie.

 

Festival Hory a mesto Martin, ako jediný svojho druhu v našom okolí, otvorí film obľúbeného Pavla Barabáša - Sloboda pod nákladom a pokračovať bude multimediálnou prezentáciou jedného z hlavných hostí - Miroslava Peťa. Počas druhého dňa si návštevníci môžu vychutnať, okrem iného, diskusiu o vplyve športov realizujúcich sa v prírode na miestnu faunu a flóru chránených krajín. Program bude pokračovať filmom Erika Baláža Nesmrteľný les a vďaka filmu Flow si prídu na svoje aj milovníci horskej cyklistiky.

 

V posledný deň festivalu príde na rad prezentácia Jozefa Krištoffyho o extrémnom skalnom horolezectve a veľkých stenách. Vo filme rakúskeho horolezca navštívia účastníci podujatia krajinu Nepál a spolu so známym dobrodruhom Leom Houldingom prejdú hory Grónska.

 

Nezáleží na tom, či ste aktívny športovec, dobrodruh alebo ani jedno z toho. Prírodu milujeme všetci. Preto je festival Hory a mesto pre každého unikátnou možnosťou rozšíriť si obzory, vidieť, zažiť, kochať sa, obdivovať... jednoducho pocítiť celú škálu nezabudnuteľných emócií. A to všetko priamo v našom meste. Nenechajme si to ujsť!


Reklama

príbuzné témy

Reklama