Tanečný klub Deep ukončil sezónu ďalšími svetovými úspechmi

Autor: Tanečný klub Deep ukončil sezónu ďalšími svetovými úspechmi
Foto: Tanečný klub Deep ukončil sezónu ďalšími svetovými úspechmi
Uverejnené: 10. november 2017

V mesiacoch október a november sa Tanečný klub Deep fungujúci v rámci Súkromnej základnej umeleckej školy Maše Haľamovej zúčastnil posledných dvoch zahraničných šampionátov v sezóne. Na majstrovstvách sveta v hip hope získal klub dvakrát tituly vicemajstra sveta a z európskeho šampionátu v disco tancoch doniesli tanečníci dve bronzové umiestnenia.

Predposlednou zástavkou tanečníkov boli najprv majstrovstvá sveta v tanečnom štýle hip hop. Koncom októbra odcestovala vyše 60-členná výprava tanečníkov Deepu takmer všetkých vekových kategórií do metropoly Dánska s ambíciou opäť vybojovať čo najlepšie umiestnenia. V detskej vekovej kategórii sólových tancov štartovali Ema Šimková (24. miesto) a Stella Lechanová (47. miesto).

 

Medzi svetovou konkurenciou je náročné v tanečných súbojoch sólistov a dvojíc vybojovať postup do ďalších kôl

 

Postup do semifinále v detských dvojiciach sa podarilo vytancovať Viktórii Vrabcovej spolu s Alžbetou Hlavňovou, ktoré sa prebojovali do ďalšieho kola a  spomedzi všetkých 43 súťažiacich dvojíc obsadili výborné 11. miesto.  Finálové kolo tesne ušlo detskej hip hop skupine Komandíčko, ktorá sa umiestnila na 7. mieste a o šesť miest nižšie skončila skupina Kid cut. Formácia detskej vekovej kategórie Why so serious vybojovala 10. miesto. V juniorskej vekovej kategórii hip hop skupín jediná za Slovensko štartovala skupina Flying girls, ktorá vybojovala 23. miesto.

 

Deep mal zástupcov aj v hlavnej vekovej kategórii, a v tanečných súbojoch hip hop skupín vybojovali tanečníčky 28. miesto. Zbierku svojich úspechov rozšírili najmä tanečníci vekovej kategórie Adult 2, ktorí v júni tohto roku získali titul majstra Európy. Na svetový šampionát odchádzali s ambíciou doniesť kov aj z majstrovstiev sveta. To sa im nakoniec aj podarilo. Striebro a titul vicemajstra sveta vybojovala skupina See you later a 9. miesto skupina Last minute. Ďalší titul vicemajstra sveta vytancovala hip hop formácia Real steal.

 

 

Po medailovej žatve si doprajú zaslúžený oddych

 

Sezónu ukončili "Dípaci" v Minsku, ktoré bolo začiatkom novembra dejiskom majstrovstiev Európy v disco tancoch, na ktorých sa Deepu podarilo vybojovať pre Slovensko dvakrát bronzové umiestnenie. Vo vekovej kategórii mini (do 6 rokov) sa na tanečný parket v sólových tancoch predviedli výborným tanečným výkonom  Kristína Hlavňová (7. miesto) a Natália Fašianková (12. miesto). Tieto dve tanečníčky štartovali aj disciplíne disco duo, kde len tesne minuli medailové umiestnenie a získali 4. miesto. Medailová radosť však nakoniec prišla, pretože v súťažnej disciplíne disco skupín vybojovalo zoskupenie Deci bronzové umiestnenie.

 

Zástupcov mal Deep aj z radov tanečníkov detskej vekovej kategórie, v ktorej sa najlepšie umiestnila talentovaná Alžbeta Hlavňová, ktorá si vytancovala 18. miesto. Spomedzi chlapcov sólistov opäť bodoval  Matúš Tropp, ktorý vybojoval bronzové umiestnenie. Talentovaný tanečník spolu s Alžbetou Hlavňovou štartovali aj v disciplíne disco duo, kde sa medzi silnou rusko-škandidávskou konkurenciou nestratili a spomedzi všetkých štartujúcich dvojíc vybojovali výborné 5. miesto. V juniorskej vekovej kategórii sa najviac darilo skupine Dechamp, ktorá vybojovala 9. miesto.

 

 

"Najdôležitejšia časť sezóny sa začala absolvovaním majstrovstiev Slovenska, kde sme vybojovali tituly 9-násobného majstra a 8-násobného vicemajstra Slovenska. Z európskych šampionátov sme na Slovensko doniesli tituly majstra Európy a dva tituly druhého vicemajstra. Zo svetových šampionátov sme odišli s titulmi majstra a štvornásobného vicemajstra sveta a trikrát sme sa umiestnili na bronzových miestach. Deep už druhý rok za sebou získal titul Súbor roka, ktorý je udeľovaný najúspešnejšiemu slovenskému klubu. Veľkú zásluhu na tomto úspechu majú nielen samotní tanečníci, ale najmä kolektív trénerov Súkromného centra voľného času Tanečného klubu Deep a učiteľov Súkromnej základnej umeleckej školy Maše Haľamovej," zhrňuje tanečnú sezónu vedúci Deepu Miroslav Frolo.


Reklama

príbuzné témy

Reklama