Fotoklub Karola Plicku predstavil výstavu Martinská fotografia 2017

Autor: Fotoklub Karola Plicku predstavil výstavu Martinská fotografia 2017
Foto: Fotoklub Karola Plicku predstavil výstavu Martinská fotografia 2017
Uverejnené: 03. marec 2015

Dňa 09. novembra 2017 sa v Turčianskej galérii v Martine uskutočnilo otvorenie výstavy Fotoklubu Karola Plicku. Tradičná, každoročná, už 64. prezentácia fotografií členov martinského fotoklubu, ktorý už 20-ty rok nosí meno významnej osobnosti slovenskej fotografie, predstavuje posledný rok svojej tvorby.

Výstava nie je tematicky ohraničená prezentuje rôznorodý pohľad na krajinu, detail, portrét, „street“, makro snímky. Naznačuje návštevníkom dosiahnutý výsledok, ktorý priamo poukazuje na rozdiely medzi možnosťami fotografovania rôznymi druhmi fotoaparátov a "mobilnými telefónmi". Ukazuje tiež možnosti súčasných fotografických prostriedkov pri napĺňaní výtvarného a emocionálneho stvárnenia rôznych fotografických žánrov a motívov. Cieľom je aj pritiahnutie nových adeptov k systematickej voľnočasovej aktivite v tejto tvorivej oblasti, hlavne z radov mladej generácie.

 

 

Vystavuje 18 autorov –Juraj Antal, Jozef Blizniak, Boris Demovič, Pavol Földvári, Juraj Gavura, Gustáv Hegedüš, Richard Kontoš, Ján Láclavík, Peter Matejček, Martina Ondrejkovičová, Michal Orlický, Hubert Poláček, Alexander Smirnov, Ivan Švec, Miroslav Tomašovič, Zoltán Varga, Ivan Vodila, Radim Ziman. Výstava bude pre návštevníkov Turčianskej galérie sprístupnená do 15. decembra 2017.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama