Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Detskí pacienti dostali veselú čakáreň

Autor: Detskí pacienti dostali veselú čakáreň
Foto: Detskí pacienti dostali veselú čakáreň
Uverejnené: 07. apríl 2017

Klinika detí a dorastu získala vďaka charitatívnemu projektu spoločnosti Oriflame Slovensko s názvom Farebné nemocnice nové priestory pre malých pacientov čakajúcich na odborné vyšetrenia. Na oficiálnom odovzdávaní sa zúčastnila ambasádorka projektu, slovenská tenistka Daniela Hantuchová.

V rámci niekoľkomesačnej rekonštrukcie v hodnote viac ako 17-tisíc eur sa podarilo kompletne opraviť čakáreň detského oddelenia v ôsmom pavilóne, ktorá je spoločnou pre niekoľko špecializovaných ambulancií. Bola tiež zrekonštruovaná miestnosť  na prebaľovanie a dojčenie detí, ako aj sociálne zariadenia. Spoločnosť Oriflame darovala  do nových priestorov veselý farebný nábytok vrátane stoličiek. Čakáreň dostala útulnejší farebnejší šat aj vďaka milým kresbám maskotov projektu vyobrazených na stenách. Tým vdýchol život talentovaný maliar Marek Maest. 

 

Daniela Hantuchová počas návštevy UNM uviedla, že ju veľmi teší byť viac ako šesť rokov súčasťou tohto charitatívneho projektu pre deti. „Pomáhať druhým pre mňa znamená veľmi veľa. Preto sa teším, že tieto priestory prinesú aspoň trocha jasu do ich ťažkých dní, keď musia tráviť chvíle bez svojich rodičov, a vyčaria úsmev na ich tváričkách.“

 

 

Klinika Detí a dorastu UNM sa stala v poradí dvanástym detským pracoviskom, ktoré spoločnosť Oriflame Slovensko počas 14 rokov charitatívnej činnosti zrekonštruovala. „Sme veľmi hrdí, že vďaka našej iniciatíve sme schopní podporiť slovenské nemocnice. Oriflame sa venuje charitatívnej činnosti už desaťročia a v tomto smere budeme aj pokračovať. Ako rodič som šťastný, že vieme pomôcť deťom pri ich liečbe, pretože keď je vaše dieťa choré alebo v prostredí, v ktorom sa necíti dobre, ani vy sa nemôžete cítiť dobre. Práve preto si myslím, že počas smutného obdobia, keď je dieťa napríklad po operácii, je veľmi dôležité byť v prostredí, kde sa cíti bezpečne,“ povedal na margo projektu riaditeľ Oriflame Slovensko Jonas Häggqvist. 

 

 

Projekt Farebné nemocnice vznikol vďaka finančnej podpore z registračných poplatkov kozmetických poradkýň Oriflame, ktorých je na Slovensku viac ako 40-tisíc. „Aj v tomto roku sa nám podarilo zrekonštruovať ďalšie detské oddelenie a spríjemniť tak ďalším detským pacientom ich pobyt v nemocnici. Veľmi sa z toho tešíme“ uviedla marketingová riaditeľka Oriflame Slovensko Lenka Štefániková. Spoločnosť Oriflame má na Slovensku takmer 25-ročnú tradíciu. Vo svojej charitatívnej pomoci sa zameriava práve na deti. Projekt Farebné nemocnice, ktorý funguje od roku 2003 a preinvestovalo sa v ňom už viac ako 270-tisíc eur, je toho dôkazom. Oriflame Slovensko zároveň každoročne venuje 2 % zo svojich daní neziskovej organizácii Plamienok, ktorá pomáha nevyliečiteľne chorým deťom.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama