Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Akcia na odhaľovanie drog v Martine opäť priniesla výsledky

Autor: Akcia na odhaľovanie drog v Martine opäť priniesla výsledky
Foto: Akcia na odhaľovanie drog v Martine opäť priniesla výsledky
Uverejnené: 21. marec 2013

Kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine spoločne s príslušníkmi Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vykonali, v utorok 19. marca podvečer v Martine, akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti, počas ktorej zadržali dve osoby.

Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil 27 ročného Romana a 34 ročného Jozefa zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Policajti pri akcii zaistili sušenú rastlinu vo vrecúšku a biely prášok v papierových skladačkách a striekačke. Zaistené veci boli predložené na expertízu.

Predbežným skúmaním v Kriminalistickom a expertíznom ústave Policajného zboru bolo zistené, že v striekačke a papierových skladačkách sa nachádzal metamfetamín v množstve, ktoré zodpovedá 19 až 79 obvykle jednorazovým dávkam drogy. Vo vrecúšku bola marihuana v množstve, ktoré zodpovedá dvom až štyrom obvykle jednorazovým dávkam drogy. Na mladšieho z obvinených vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.  

Autor: OR PZ Žilina


Reklama

príbuzné témy

Reklama