Mladí ochotníci prezentovali svoju šikovnosť

Autor: Mladí ochotníci prezentovali svoju šikovnosť
Foto: Mladí ochotníci prezentovali svoju šikovnosť
Uverejnené: 03. september 2015

Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja zrealizovalo dňa 25. novembra 2017 o 16.00 h v sále Obecného úradu na Bystričke záverečnú prezentáciu 5. ročníka projektu Dielňa tvorivého divadla. Projekt bol financovaný z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia a spolufinancovaný s podporou Žilinského samosprávneho kraja.

Na tohtoročnej tvorivej dielni sme sa spolu s jej účastníkmi venovali rozvíjaniu ďalších umeleckých zložiek, s ktorými sa v rámci tvorby divadelnej inscenácie môžu stretnúť. Jednotlivé tvorivé dielne sme zameriavali na témy tanec a divadlo, hudba a divadlo, storytelling a nový cirkus, akrobacia a umelecký šerm. V každej sme spoločne s jej účastníkmi hravou formou rozvíjali ich talent a kreativitu, a tiež ich telesné a umelecké zručnosti. Spoluprácu s mladými divadelníkmi hodnotím veľmi pozitívne a aj spätná väzba od nich samotných i lektoriek participujúcich na projekte bola po jednotlivých dielňach veľmi pozitívna,“ píše garantka a zároveň i lektorka projektu Naďa Uherová. Ďalšími lektorkami projektu boli hudobníčka a filmová zvukárka Denisa Uherová, bábkoherečky a akrobatky Mgr. art. Lenka Švolíková a Mgr. art. Helena Škovierová.

 

Na záverečnej prezentácii mladí herci prostredníctvom krátkych pohybovo-hudobných etúd a autorských textov predviedli, čo sa počas jednotlivých workshopov naučili. Prezentáciou sprevádzala Naďa Uherová. Sálu Obecného úradu na Bystričke zaplnili rodičia i kamaráti prezentujúcich účastníkov projektu, ktorí svojim potleskom ocenili pokroky mladých ochotníkov.

 

 

Turčianske kultúrne stredisko v Martine plánuje v projekte Dielňa tvorivého divadla pokračovať aj v roku 2018. Tematicky bude projekt zameraný na verbálne a nonverbálne divadlo. Zámerom ďalších dielní bude posúvať účastníkov vpred k ďalšiemu umeleckému a osobnostnému rastu, rozvíjať ich talent klasickými, ale i novými metódami s použitím súčasnej dostupnej technológie.


Reklama

príbuzné témy

Reklama