Mikulášske prekvapenie v nemocnici

Autor: Mikulášske prekvapenie v nemocnici
Foto: Mikulášske prekvapenie v nemocnici
Uverejnené: 07. apríl 2017

Počas prvého adventného týždňa študenti Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine a zamestnanci Univerzitnej nemocnice Martin spojili sily a vyzbierali množstvo darčekov, knižiek, hračiek i sladkostí pre choré deti a pre deti bez domova. Mikulášsku zbierku zorganizoval Martinský klub medikov, ktorý je známy svojimi dobrovoľníckymi aktivitami.

Balíčky priniesol deťom svätý Mikuláš 5. decembra v tradičnom sprievode čerta a anjela. Rozveselili pacientov Kliniky detí a dorastu a zavítali aj na detskú chirurgiu, ortopédiu, či psychiatriu. Prvotný strach z čerta najmenší prekonali vďaka prítomnosti anjelika, no najmä spravodlivého Mikuláša. Dočkal sa aj poďakovania v podobe prednesu a spevu. Nesmierna radosť zavládla v detských očiach aj v Detskom domove v Martine, kde mikulášska trojica vyslaná Martinským klubom medikov zavítala po prvýkrát.

 

Organizátori veria, že mikulášska zbierka sa stane na pôde JLF UK a UNM tradičnou akciou, a že budú môcť spoločne robiť radosť tým, ktorí sa nachádzajú v menej radostnom období svojho života. 6. decembra bolo veselo aj na Neonatologickej klinike, kde tiež zavítal Mikuláš. Lekári a sestry pripravili pre novopečené mamičky a ich malé ratolesti veselý program spojený s rozdávaním darčekov. „Aj touto cestou chceme vyjadriť vďaku Občianskemu združeniu Malíček, firme Hipp a martinskej neonatológii,“ uviedla primárka pracoviska MUDr. Katarína Maťašová, PhD. Všetci prítomní boli svedkami nesmiernej radosti pacientov ale aj personálu, ktorý sa pri tejto príležitosti skrášlil mikulášskymi čiapkami.

 

 

Martinský klub medikov je študentská organizácia pre slovenských aj zahraničných medikov, študujúcich na Jesseniovej lekárskej fakulte UK v Martine. Dáva študentom možnosť prejaviť svoje organizačné schopnosti a v rámci jednotlivých projektov naučiť sa pracovať v kolektíve s rôznymi skupinami ľudí. Klub participuje na rozmanitých aktivitách spolu s fakultou, martinskou nemocnicou a tiež s mestom Martin. Spája študentov, ktorí sa chcú popri škole rozvíjať, vidieť svet, zažiť kopec skvelých zážitkov a spoznať nových ľudí.


Reklama

príbuzné témy

Reklama