Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Spojili sily, aby pomohli sociálne slabším rodinám

Autor: Spojili sily, aby pomohli sociálne slabším rodinám
Foto: Spojili sily, aby pomohli sociálne slabším rodinám
Uverejnené: 11. december 2017

Po tretí raz spojili svoje sily a kuchárske umenie pre dobrú vec páni policajti – referenti pre prácu s komunitami, ktorí pracujú so sociálne slabšími rodinami, a ženy z občianskeho združenia Matka a dieťa Turca z Martina.

S myšlienkou pomôcť sociálne slabším rodinám prišli príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine v roku 2015. Ide o tretiu dobročinnú akciu, ktorú realizujú so združením Matka a dieťa Turca. Aj tieto Vianoce policajti Milan Vanko, Roman Mruškovič a PhDr. Ľudmila Húsková, PhD. vybraným rodinám vyčarili krajšiu rodinnú atmosféru. Vytypovali rodiny s nepriaznivým osudom, kde rodičia alebo deti sú veľmi ťažko chorí. Ich nepriaznivá životná situácia negatívne ovplyvňuje aj ich finančný rozpočet. Týmto činom im policajti a občianske združenie pomohli a hlavne vyjadrili spolupatričnosť.

 

 

Spoločne pripravovali cesto, oblátky či medovníky a vďaka získaným sponzorom ako Hotel Impozant, Penzión Ľadoveň, Rotary klub, či majiteľovi niekoľkých reštaurácií v Martine, pánovi Krčulovi, dostanú rodinky aj ovocie, chlebíky, klobásky, hračky a knižky. Koncom týždňa sa uskutoční distribúcia týchto balíčkov rodinám, aby už v nedeľu na Štedrý deň zdobili ich štedrovečerné stoly. „Do viacerých rodín zavítame už tradične a teší nás, že sme s úctou a radosťou očakávaní. Niektoré smutné osudy pribudli, niekde umrel alebo ochorel otecko, niekde sa o rodinku stará iba chorá matka. Naša pomoc však nie je len o vianočnej tradícii, snažíme sa byť nápomocní aj počas celého roka. Napríklad pre deti zoženieme oblečenie, obuv, ale aj sponzora na preplatenie obedov, pretože pre niektoré deti je to jediné výživné a teplé jedlo, ktoré v ten deň majú,“ uviedla kpt. PhDr. Ľudmila Húsková, PhD. Pomoc policajtov je cielená, adresná a hlavne je nad rámec ich pracovných povinností a pracovného času.


Reklama

príbuzné témy

Reklama