Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Charitatívna aukcia zahraničných študentov medicíny

Autor: Charitatívna aukcia zahraničných študentov medicíny
Foto: Charitatívna aukcia zahraničných študentov medicíny
Uverejnené: 28. december 2017

Pred Vianocami sa v kaviarni Čáry-Máry konala charitatívna aukcia, ktorú podporili zahraniční študenti Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Martine, jej organizátorom bola študentka Dana Flešková, ktorá si na pomoc prizvala moderátora Victora Gudmundssona.

Cieľom študentov, ktorí pochádzali prevažne z Islandu alebo Nórska, bolo vyzbierať peniaze pre Detskú psychiatrickú kliniku Univerzitnej nemocnice Martin. V aukcii sa dražili obrazy, ktorých autorkou je talentovaná umelkyňa Ľubka Datková. Aukcie sa zúčastnilo vyše 200 študentov, obraz získal ten, kto ponúkol najvyššiu sumu. Ak si niekto nevybral obraz, mohol prispieť aj inak, napríklad darovať čokoľvek, čo by detičky na klinike potrebovali, či už oblečenie, hračky, alebo rôzne vianočné darčeky.

 

 

Za niekoľko hodín sa v študentskej aukcii vyzbierali financie, ktoré postačia na nákup nových detských postelí. Študenti priniesli aj celú kopu rôznych hračiek, oblečenia a iných vecí, ktoré detičky určite využijú.

 

 

"Vydražilo sa viac než sme si mohli želať a sme šťastní nad priebehom i výsledkom celej charitatívnej akcie, ďakujeme aj kaviarni Čáry-Máry za to, že sme mohli toto podujatie uskutočniť práve tam. Samotná kaviareň podujatie rovnako podporila a venovala Detskej psychiatrickej klinike dar vo výške 100 EUR. Táto akcia bola vynikajúcim príkladom toho, že nie je také ťažké prejaviť lásku a záujem o druhých, tým, že ľudia spoja svoje sily pre dobrú vec," uviedla organizátorka Dana Flešková.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama