Turčianske firmy sa spojili pre dobrú vec

Autor: Turčianske firmy sa spojili pre dobrú vec
Foto: Turčianske firmy sa spojili pre dobrú vec
Uverejnené: 06. august 2013

Plesová sezóna je aj v Martine v plnom prúde. Tento rok sa do kalendára plesových podujatí po prvý krát pridal aj 1. industriálny charitatívny ples. Významné firmy z Martina a okolia sa spojili, aby pomohli iným. Ples sa uskutoční dňa 2.2.2018 v Hoteli Turiec pod záštitou občianskeho združenia Matka a dieťa Turca a výťažok bude venovaný na realizáciu projektov zameraných na deti a rodiny v Turci.

Firmy si uvedomujú spoločenskú zodpovednosť

 

Pri našej činnosti sa často stretávame so spoločenskou zodpovednosťou firiem. Táto úloha veľkých industriálnych spoločností sa čoraz viac dostáva do popredia. Veľké firmy si uvedomujú, že taktiež tvoria spoločnosť, v ktorej žijeme.“ – hovorí Petra Piršelová, predsedníčka občianskeho združenia Matka a dieťa Turca. „Každá veľká, či menšia firma tvorí svoju komunitu. Sú to zamestnanci, dodávatelia, odberatelia. Je chvályhodné, keď si firma uvedomuje, že každá komunita musí ukázať aj svoj vzťah k druhým. My v tomto procese len pomáhame.“ S myšlienkou zorganizovať túto akciu prišli majitelia firmy Faren Slovakia, s.r.o. Chceli spojiť firmy a pridať k tomu aj dobrý účel. Mnohé firmy reagovali veľmi pozitívne a radi prispeli na dobrú vec.

 

Charitatívny rozmer

 

Výťažok z plesu poputuje na naplnenie cieľov občianskeho združenia Matka a dieťa Turca. Tie najbližšie sú vybudovanie ďalšej izby pre hospitalizované deti na klinike detskej chirurgie. Ďalej vytvorenie tvorivého ateliéru pre DSS Méta. „Okrem toho realizujeme projekt Svetielka na detskom fyziatricko – rehabilitačnom oddelení Univerzitnej nemocnice Martin. Koncom minulého roku sme naštartovali aj spoluprácu s Domovom seniorov a domovom sociálnych služieb Ľadoveň. Pretože si uvedomujeme, že vzťah mama – otec a dieťa nie je jednostranný. V každej rodine raz nastane situácia, keď sa pomoc rodičov deťom premení na pomoc detí rodičom.“ – dopĺňa Ing. Petra Piršelová

 

Bohatý program

 

Pre hostí plesu je pripravený bohatý program. Hostí budú večerom sprevádzať moderátori  Barbora Marcinová a Tibor Kubička. Privíta ich hudobný sprievod Lucie Dobošovej a jej harfy. Plesový večer otvoria tanečníci z tanečného klubu Aknela. Počas celého večera sa o hudbu postará DJ Maroš Chvojka. Do uška zahrá Brillant Orchester a hviezdou večera bude Sima Martausová so svojou skupinou.

 

Ocenenie za mimoriadny prínos k rozvoju priemyslu v Turci

 

Jedným z bodov programu 1. industriálneho charitatívneho plesu bude aj odovzdanie ocenenia významnej osobnosti za prínos pre priemysel v Martine  a okolí. Na prvom ročníku sa organizátori rozhodli oceniť pána Ing. Jozefa Uhríka, CSC. za jeho celoživotný prínos v oblasti rozvoja automobilového priemyslu.


Reklama

príbuzné témy

Reklama