Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Odbory odmietli ústretovú ponuku Kia Motors Slovakia

Autor: Odbory odmietli ústretovú ponuku Kia Motors Slovakia
Foto: Odbory odmietli ústretovú ponuku Kia Motors Slovakia
Uverejnené: 27. marec 2018

(Teplička nad Váhom) 10. apríl 2018 – Po tom, ako odborová organizácia ZO OZ KOVO KIA odmietla návrh spoločnosti na zvyšovanie platov, predstavila Kia Motors Slovakia (KMS) kompromisný návrh, ktorý zabezpečí udržateľný rast a zachovanie pracovných miest.

Zohľadnili sme názor našich zamestnancov a presunuli sme pôvodnú jednorazovú platbu vo výške 200 eur do základnej mzdy. Tarifný plat v triede 1D s najvyšším počtom zamestnancov by stúpol o 75 eur, čo je len o deväť eur menej než žiadajú odbory. S rovnakým nárastom počíta ponuka KMS aj pre budúci rok. Spoločnosť rovnako stojí za svojím sľubom otvorenia platových stropov pre dlhoročných zamestnancov,“ vysvetľuje Anton Ondrej, riaditeľ ľudských zdrojov a člen vedenia spoločnosti.

 

Okrem rastu základných miezd ráta návrh spoločnosti s dovolenkou navyše pre dlhoročných zamestnancov ako aj so zvýšením príplatku za prácu v noci na 1,30 eur v roku 2018 a 1,50 eur v roku 2019. Po zohľadnení príplatkov a bonusov by tak priemerná mesačná mzda zamestnancov v tarifnej triede 1D medziročne narástla o 107 eur. O rovnakú sumu by vzrástli aj mzdy zamestnancov v ostatných vyšších tarifných triedach, v ktorých pracuje približne 75 % operátorov výroby v KMS. V najnižších troch triedach, v ktorých je zaradená štvrtina operátorov, by medziročný nárast predstavoval 81 eur mesačne. V uvedených triedach je však možnosť rýchlejšieho presunu zamestnancov do vyššej tarify. 

 

Kia Motors Slovakia aktuálne svojim dlhodobým zamestnancom ponúka priemerné zvýšenie miezd o 107 eur mesačne, kým odborová organizácia žiada približne 117 eur. Rozdiel teda predstavuje iba 10 eur, kvôli ktorým odbory hrozia štrajkom. Keďže počas neho zamestnancom neprináleží mzda a ohrozené je aj vyplácanie bonusov naviazaných na produkciu, už po jednom dni štrajku by zamestnanci prišli o viac peňazí, než tvorí ročný rozdiel medzi oboma ponukami,“ dopĺňa Ondrej.

 

Vzhľadom na malý rozdiel medzi ponukou KMS a požiadavkami ZO OZ KOVO KIA sa spoločnosť rozhodla, že sa na podobu zvyšovania miezd opýta zamestnancov priamo. Pripravila pre nich ponuku s vyšším rastom základných platov a splnila tak požiadavku zamestnancov na významný rast pevnej zložky mzdy. „Zamestnanci, ktorí s navrhovaným zvýšením súhlasia a považujú naťahovanie času odbormi za nekonštruktívne, nám to môžu povedať v prieskume. Ak by s návrhom súhlasili, budú mať samozrejme garantované zvýšenie platu už od 1. apríla, pričom počas nasledujúcich dvoch rokoch by ich základná mzda narástla o 110 eur a väčšine výrobných zamestnancov dokonca o 150 eur a celkovo by ich príjem vzrástol o 162 eur, resp. 214 eur mesačne,“ dodal Anton Ondrej.


Reklama

príbuzné témy

Reklama