Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

PegaFun: tanečná škola, ktorá naučí deti tancovať aj vystupovať

Autor: PegaFun: tanečná škola, ktorá naučí deti tancovať aj vystupovať
Foto: PegaFun: tanečná škola, ktorá naučí deti tancovať aj vystupovať
Uverejnené: 15. apríl 2018

Tanečnú školu Pegafun zaiste poznáte, pôsobí v Martine už 10 rokov. A nebude to náhoda že práve Pegafun vyhodnotil Slovenský zväz tanečného športu spomedzi takmer 60 tanečných škôl ako štvrtú najlepšiu, čo sa týka úspechov v tanečnom športe. Na rozdiel od iných škôl práve Pegafun pozýva aj zahraničných lektorov, deti preto netrénujú len so slovenskou špičkou.

Tanečná škola nedávno zmenila svoje pôsobisko a my sme sa na nich a ich aktivity išli pozrieť priamo do ich nových priestorov v centre mesta na pešej zóne v Martine. Príjemným prekvapením pre nás bolo, že tanečná škola má vlastné parkovanie v centre mesta, a to dokonca bezplatne, takže detičky na krúžok pekne doveziete priamo k tanečnej škole a je dostupná i všetkým autobusovým linkami.

 

Nové priestory tanečnej školy sú naozaj vysoko nadštandardné, 4 zrkadlové sály,  veľké i menšie s kvalitným ozvučením sú naozaj príjemným prostredím pre rozvíjanie talentu. Každá sála ma k dispozícii vlastnú šatňu i sociálne zariadenie, to je komfort, ktorý je určite benefitom. Na recepcii nás privítala milá pani recepčná, ktorá nám veľmi ochotne poskytla informácie, čo kde prebieha a ako detičky trénujú.

 

Otvorené prihlasovanie celoročne a nielen pre tanečníkov

 

Martinský Pegafun prijíma neustále nových záujemcov. Ak dieťa nie je talent na tanec, jeho potenciál vedia rozvíjať inak. Všeobecná pohybová príprava pre deti, je základom pre všetky športy, zahŕňa základné lokomočné pohyby, šprinty, výbušnú silu, rýchlosť, tréning rovnováhy či posilňovanie vlastnou váhou tela, je určená pre deti od 4-8 rokov.

 

 

Okrem tejto prípravy je v pláne aj Gymnastická príprava, tá  je zameraná na všestranný rozvoj pohybových schopností dieťaťa – kondičných, koordinačných a schopnosti flexibility určite je dobrým základom opäť pre všetky športy. Prihlasovanie funguje jednoducho ako nám na recepcii ozrejmili, prihlásiť sa dá cez internet formou online formulárov a členské sa platí mesačne. „Pre prijatie detičiek nie sú kladené nijaké špeciálne kritériá, stačí, aby mali chuť do tanca, aby sa samozrejme pravidelne zúčastňovali výuky, sme presvedčení, že dokážeme vytrénovať každého kto poctivo trénuje, nerobíme nijaké talentovky,“ referuje K. Růžičková.

 

[widgetkit id="91" name="3454a"]

 

POLE FITNESS AJ PRE DETI

 

Špeciálnou aktivitou, ktorá ma veľmi oslovila je akrobacia na tyči POLE FITNESS,  ktorej sa v Pegafune venujú už naozaj aj malé slečny od 8 rokov. Keď som ich sledovala počas tréningu, mala som pocit akoby im slovo gravitácia nič nehovorilo, len viseli rôzne na tyči a šplhali, strúhali akrobatické pozície. V nemom úžase som sledovala, čoho všetkého je vlastne naše telo schopné.

 

 

Ako nám sama lektorka Linda Blahušiaková POLE FITNESS povedala: „ide o komplexný tréning celého tela, kde detičky aktívne zapájajú svalstvo, ktoré napomáha pri lepšom držaní tela, trénujú flexibilitu a v neposlednom rade v tréningu nájdete základy gymnastiky, okrem iného ako vidíte, je to pre nich obrovská zábava. A keď sa im podarí akrobatický trik, úžasný pocit z prekonania vlastných hraníc.“

 

[widgetkit id="90" name="3454"]

 

Balet a tanečné krúžky pre najmenších

 

V tanečnej škole prebiehali akurát krúžky baletu a minidance, na ktoré sme nazreli, aby sme detičky nerušili. Prekvapivé a veľmi fascinujúce je, že už v rannom predškolskom veku, vedia detičky krásne reagovať a spolupracovať s hudbou, preto v Pegafune mysleli i na nich.

 

Máme u nás zastúpené naozaj všetky vekové kategórie „Super Mini Dance, je tanečný krúžok pre detičky od 2 rokov, čo je krúžok, ktorý v Martine pre tak maličké deti nikto okrem nás nerobí. Na krúžku trénujú  základy rytmiky a tréning hrubej motoriky, tlieskanie, spievanie, malá rozcvička, základná koordinácia a orientácia v priestor, na krúžku sú s detičkami i rodičia, pretože tak maličké deti predsa len potrebujú ešte oporu z rodiny.

 

Detičky od 3 rokov ďalej pokračujú na Mini Dance, a Miky Dance od 4 rokov, a to už  je krúžok vyprofilovaný na  spoločenské párové tanec. Tým, že klub zahŕňa širokú škálu pohybových aktivít, deti vedia veľmi rýchlo postupovať ďalej. Od malinkých, cez juniorské tréningy, až po súťažné tancovanie, dá sa povedať že si  detičky takto od malinka vychovávame, niektorí naozaj u nás tancujú už 10 rokov“ informuje Kristína Růžičková, manažérka tanečnej školy

 

 

 

Pegafun v Martine. Novinkou detských aktivít je aj balet, ktorý ako samotná manažérka spomína v Martine veľmi chýbal, „reagovali sme preto na dopyt a spustili baletnú prípravu pre detičky od 3 rokov, začínali sme s 5 minibalerínkami a aktuálne u nás tancuje cca 40 baletiek v dvoch skupinách – minibalet od 3 rokov, a baletná príprava – od  6 rokov.

 

„Momentálne je balet je raz do týždňa, ale máme snahu, aby trénovali deti častejšie, aj preto sme pridali ďalšiu sálu „ dodáva Kristína „Ešte je dôležité spomenúť, že  balet je veľmi elegantným tancom, naučí malé slečny správnemu držaniu tela, elegancii pohybu, správnej práci chodidiel a v nepochybnom rade aj správať sa ako malá dáma, v sprievode klasickej hudby sú naozaj malé baletky veľmi pokojné“.

 

ÚSPECHY V TANEČNOM ŠPORTE: Zbierajú medailové priečky

 

Tanečný pár Pegafun-u, Filip Ševčík a Simona Dókušová, sú aktuálne v svetovom rebríčku v prvej 35-ke, teda sú historicky najúspešnejší slovenskí juniorskí tanečníci. Obaja v tanečnej škole Pegafun učia aj detské páry krúžku Miky Dance od 4-8 rokov. Sedemnásťročný Filip okrem toho učí dievčatá latino solo, čo je krúžok, kde tancujú deti latino, ale nie v pároch.

 

„Filip je medzi deťmi populárny, majú ho radi. Pre malé deti je to veľká motivácia, že  ich môže trénovať samotný majster a vicemajster Slovenska, ktorý rovnako ako oni začínal od útleho veku. So Simonkou súťažia aj okrem mládežníckych  v kategórii dospelých, v ktorej vyhrať je už ťažšie, ale musím povedať, že trénujú veľmi tvrdo a za ich úspechmi je kopec driny,“ hovorí Kristína Růžičková, manažérka ale i trénerka skupinových cvičení v tanečnej škole Pegafun.

 

Okrem nich máme aj ďalšie juniorské páry, ktoré sa zaslúžene  rovnako umiestňujú vždy na finálových priečkach a my sme samozrejme na ich úspechy veľmi pyšní“ dodáva Kristína. Hlavným trénerom súťažných párov je sympatický Ivan Martinec, zakladateľ tanečnej školy, skúsený tréner tanečného športu 2. kvalifikačného stupňa a rozhodca súťaží v tanečnom športe.

 

Do klubu síce chodí viac dievčat, ale na spoločenský tanec už podarilo deti trošku popárovať

 

Zároveň majú ambíciu dostať do tanečnej školy viac chlapcov. Podľa slov manažérky, väčšinou chlapci chodia na hokej alebo futbal a sú to najmä otcovia, ktorí svojich synov na tancovanie nechcú prihlásiť, tancovanie však vôbec je však vôbec na škodu, naučí nielen chlapcov obrovskej pokore, vytrvalosti a trpezlivosti a čo je skvelé na spoločenskom tanci je, že sa deti okrem tanca učia aj základy slušného správania a etikety. „Chlapec musí dámu prezentovať, podať jej ruku či otvoriť jej dvere, čo sa v dnešnej dobe hodí. Aj to na našich deťoch vidno, že chlapci sú malí gentlemani a dievčatá zas naozajstné mladé dámy,“ dodáva K. Růžičková.

 

 

Vysmiate deti opúšťajú sály a naša návšteva je na konci a musím povedať, že mi je smutno, že už nie som dieťa, lebo v takejto tanečnej škole, by sa mi veľmi páčilo. Krúžky sa končia a nastupujú kurzy pre dospelých, ktoré teda vyzerajú tiež lákavo, zdá sa, že táto tanečná škola nikdy nespí a je stále v pohybe. Nabudúce si posvietime a ukážeme Vám aktivity, ktoré táto škola ponúka dospelým.

 

Zaujímate sa kurzy v tanečnej škole? Vyplňte krátky dotazník a získajte zľavu na prvý kurz

 

Viac informácií o tanečnej škole Pegafun nájdete na webe alebo na Facebooku


Reklama

príbuzné témy

Reklama