Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Medikom roka 2018 je študent z Jesseniovej lekárskej fakulty UK

Autor: Medikom roka 2018 je študent z Jesseniovej lekárskej fakulty UK
Foto: Medikom roka 2018 je študent z Jesseniovej lekárskej fakulty UK
Uverejnené: 26. november 2014

Medikom roka 2018 sa stal študent Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine Lukáš Urban. V nedeľu 15. apríla 2018 sa na pôde nemocnice v Michalovciach uskutočnilo finále štvrtého ročníka súťaže Medik roka 2018, kde si dvadsiatka najlepších slovenských medikov zmerala sily v teoretických i praktických úlohách.

Víťaz tohtoročnej súťaže Lukáš Urban z JLF UK v Martine plánuje aktuálne dopísať diplomovú prácu, dokončiť školu a následne sa naplno venovať medicíne: "Chcel by som byť kardiológom a ostať pracovať na Slovensku," uviedol. Druhé miesto štvrtého ročníka medickej súťaže obsadila študentka Lekárskej fakulty (LF UK) Simona Bašová a špeciálnu cenu zdravotnej poisťovne Dôvera získal študent LF UK Kamil Kopčík.

 

V rámci praktických medicínskych workshopov mali finalisti možnosť vyskúšať si na špeciálnom trenažéri laparoskopickú operáciu brucha s moderným inštrumentáriom i kolonoskopiu. Trénovali aj napríklad resuscitáciu a intubáciu novorodenca a tiež to, ako viesť spontánny pôrod. Počas finále boli vtiahnutí do nimi nečakanej nasimulovanej situácie, kedy museli rýchlo reagovať a postarať sa o rodičku tesne pred pôrodom. Za sieť nemocníc Svet zdravia o súťaži informovala Jana Fedáková.

 

"Súťaž každý rok organizujeme nielen preto, aby sme medikom povedali viac o trendoch v modernej medicíne, ale aj preto, aby sme sa od nich dozvedeli, v čom vidia problémy v zdravotníctve, aké sú ich priority a názory," uviedol generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia a siete polikliník ProCare Vladimír Dvorový.


Reklama

príbuzné témy

Reklama