Regionálne AMFO 2018 má víťazov

Autor: Regionálne AMFO 2018 má víťazov
Foto: Regionálne AMFO 2018 má víťazov
Uverejnené: 15. február 2015

V stredu 18. apríla 2018 sa v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine uskutočnila vernisáž spojená s vyhodnotením už 46. ročníka regionálneho kola celoštátnej postupovej súťaže neprofesionálnej fotografickej tvorby.

Súťažnú prehliadku pripravilo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Poslaním súťaže je podporovať amatérsku fotografickú tvorbu, ako aj objavovať a podporovať mladé talenty. Zároveň poskytuje priestor k prezentácii a konfrontácii výsledkov fotografickej tvorby na regionálnej úrovni. Súťaž má ambíciu pomáhať vzájomnej konfrontácii prác, a zároveň majú fotografi možnosť získať cenné rady od členov odbornej poroty.

 

Práce prihlásené do tohtoročného regionálneho kola hodnotila odborná porota v zložení: Mgr. art. Zuzana Vajdová, Michal Lašut a Michal Pišný. Členovia poroty následne zhodnotili aktuálny ročník. Pripomenuli, prečo vzniká fotografia i to, že fotografia má zachytiť okamih, má mať výpovednú hodnotu o tom, čo sa už nezopakuje. Porota pochválila to, že pribúda čiernobielej fotografie a následne rozanalyzovala jednotlivé fotografie. „Veľkým prínosom pre 46. ročník súťaže AMFO je stále väčší záujem mladej generácie, ktorá prináša do fotografie iné videnie a dáva nádej, že fotografia v Turci bude mať dôstojných pokračovateľov,“ povedal Michal Lašut.

 

V aktuálnom ročníku sa do súťaže prihlásilo 27 autorov s kolekciou 144 fotografií. Porota udelila spolu 26 ocenení. Na krajskej súťaži náš región bude reprezentovať vybraná kolekcia 64 fotografií, ktorú si do 10. mája 2018 môžete pozrieť v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine. Oceneným, ako aj postupujúcim srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších kolách. Najbližšie na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 20. 6. 2018 vo vestibule Úradu Žilinského samosprávneho kraja v Žiline.

 

Zoznam ocenených autorov – regionálne kolo AMFO 2018


Reklama

príbuzné témy

Reklama