Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Majsterka Európy na Žilinskej župe

Autor: Majsterka Európy na Žilinskej župe
Foto: Majsterka Európy na Žilinskej župe
Uverejnené: 02. máj 2018

Žilina, 30. apríla 2018 - Má len 17 rokov a dosahuje obrovské úspechy. Slovenská boxerka Jessica Triebeľová sa tri razy po sebe stala juniorskou majsterkou Európy. V pondelok 30. apríla sa s čerstvou šampiónkou stretla žilinská županka Erika Jurinová a pogratulovala jej k výnimočným športovým výsledkom.

„Som hrdá na to, akých šikovných mladých ľudí máme v kraji. Zvíťazila aj napriek tomu, že pred súťažou bola zranená. O Jessice som sa dozvedela, že v ringu bojuje technicky. Jej úspech znamená veľa pre slovenský box. Budem jej držať prsty, aby zvládla aj ďalšie športové výzvy, ktorých je pred ňou v tomto roku ešte mnoho. Prajem jej, aby popritom všetkom stihla aj dospievať a žiť život, aký si želá,“ uviedla predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová.

 

Jessica Triebeľová  sa majsterkou Európy stala v rokoch 2016 v Turecku, v 2017 v Bulharsku ešte v kategórii mladších dorasteniek a v 2018 sa v talianskom Roseto Degli Abruzzi zvíťazila už v kategórii staršie dorastenky do 57 kg (ME sa konali od 13. do 27. apríla). Dosiahla nielen obrovský úspech – zlatý hetrik, ale tiež nomináciu na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v auguste v maďarskom Egeri. Úspech ju posunul ako jedinú boxerku zo Slovenska na Olympijské hry mládeže, ktoré budú v októbri v argentínskom Buenos Aires.

 

Na fotografii zľava sú Peter Triebeľ - otec európskej juniorskej šampiónky, Igor Janckulík - podpredseda ŽSK, Jessica Triebeľová, žilinská županka Erika Jurinová a podpredsedovia ŽSK Milan Laurenčík a Peter Dobeš.                                 

 

Jessica Triebeľová pochádza z oravskej obce Klin. K boxu ju od deviatich rokov vedie jej otec a zároveň  tréner Peter Triebeľ. „Sme rodina, ktorá žije športom. A práve v športe je veľmi dôležitá podpora rodiny, aby sme to utiahli. V podstate platí, že kým Jessica bojuje v ringu, ja mimo neho,“ povedal Peter Triebeľ. Dodal, že je pred nimi veľký sen a to olympiáda v Tokiu.

 

Jessica momentálne regeneruje, no toto obdobie nepotrvá dlho. „Čakajú ma aj školské povinnosti a potom po krátkom oddychu opäť tréningy,“ hovorí 17-ročná reprezentantka v boxe. Najbližšie ju verejnosť môže vidieť napríklad na turnaji s medzinárodnou účasťou – Slovakia boxing cup, ktorý v Kline organizuje jej otec 13. až 17. júna.


Reklama

príbuzné témy

Reklama