Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Deti zo ZUŠ Vrútky zožali veľké ovácie

Autor: Deti zo ZUŠ Vrútky zožali veľké ovácie
Foto: Deti zo ZUŠ Vrútky zožali veľké ovácie
Uverejnené: 05. september 2014

V stredu 25. apríla 2018 sa v podvečerných hodinách odohral na základnej umeleckej škole vo Vrútkach rockovo popovo jazzový koncert. Veľká koncertná sála praskala vo švíkoch, a tí, čo sa nezmestili do vnútra, počúvali koncert dokonca z chodby.

V posledných rokoch sa ZUŠ vo Vrútkach snažila pomocou projektov, do ktorých boli zapojené všetky odbory – hudobný, výtvarný, tanečný a literárno-dramatický, predstaviť verejnosti jednotlivé obdobia vývoja umenia. Tentokrát sa rozhodli svoju pozornosť zamerať na hudbu zábavného zamerania.

 

Svoj potenciál začala zábavná hudba vo väčšej miere rozvíjať pri vzniku už spomenutého nového hudobného druhu – operety – javiskovej formy, ktorej významnou črtou sú dialógy, ktoré majú často humorný charakter. Na koncerte sa rozprávalo o populárnej hudbe 20. a 21. storočia, ktorá bola na rozdiel od vážnej hudby, určená širokým masám poslucháčov.

 

 

Populárna hudba tak, ako ju poznáme dnes, sa objavuje na začiatku 20. storočia. V priebehu vývoja tejto hudby vzniká veľké množstvo štýlov – swing, jazz, blues, funk, disco, sould, rap, country, rock and roll, hip hop, metal, rock či pop. Divákov celým koncertom sprevádzala rôznorodosť a mohli si vypočuť naozaj širokú škálu prístupov k populárnej hudbe.

 

 

Skladby, ktoré odzneli boli skvelo hudobne stvárnené, hralo sa od The Beatles, populárnych svetových hitov ako je Despacito, až po slovenské a české piesne od Mira žbirku či Michala Davida. Na pódiu sa navyše predstavili tanečníci z tanečného odboru a výtvarníci spestrili priestory školy žiackymi prácami na tému ROCK, POP, JAZZ.

 

[widgetkit id="100" name="3505"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama