Pomôžte svojím hlasom zveľadiť dvor obecného úradu v Kláštore pod Znievom

Autor: Pomôžte svojím hlasom zveľadiť dvor obecného úradu v Kláštore pod Znievom
Foto: Pomôžte svojím hlasom zveľadiť dvor obecného úradu v Kláštore pod Znievom
Uverejnené: 10. máj 2018

V Kláštore pod Znievom zrekonštruovali budovu obecného úradu a v skrášľovaní chcú aj pokračovať. Tento raz ide o dvor pri obecnom úrade. Obec sa preto zapojila do ďalšieho projektu, s ktorým môžete pomôcť aj vy – stačí nakúpiť v Tescu.

Nadácia Tesco vyhlásila 4. ročník grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáhame“. Vďaka nemu prerozdelí takmer 170 000 eur medzi 231 organizácií na Slovensku, aby boli podporené projekty pomáhajúce miestnym komunitám.

 

Grantová komisia vybrala v 77 regiónoch do druhého kola 3 najlepšie projekty, ktoré sa budú uchádzať o hlasy. Projekty zapojené do hlasovacej fázy získajú výšku grantu podľa umiestnenia v hlasovaní, o ktorom budú rozhodovať zákazníci nakupujúci v Tescu. Za 1. miesto Nadácia Tesco poskytne grant vo výške 1300 eur, 2. miesto dostane 600 eur a 3. miesto 300 eur. O tom, akú výšku grantu získajú jednotlivé projekty v regióne, rozhodne verejnosť.

 

Každý jeden hlas sa počíta

 

Hlasovanie prebieha od 7. mája do 4. júna vo všetkých obchodoch Tesco po celom Slovensku. Jednotlivé prevádzky sú zaradené do regiónov, v ktorých môžu zákazníci prideliť svoj hlas konkrétnemu projektu spomedzi 3 v každom regióne. Hlasovať sa bude ako počas predošlých ročníkov, teda prostredníctvom žetónov, ktoré dostanú zákazníci pri nákupe. Obec Kláštor pod Znievom podala žiadosť na projekt „Komunitná záhrada pri obecnom úrade“ a možno ho podporiť v hypermarkete v Martine, v supermarkete v Martine – Priekope a v supermarkete v Martine na Ľadovni.

 

Prečo dať hlas komunitnej záhrade?

 

Myšlienkou projektu je, aby sa ľudia viac socializovali, schádzali sa na príjemnom mieste, kde sa porozprávajú, zabavia. Dvor obecného úradu je totiž ideálnym miestom na organizovanie rôznych akcií (obecných aj súkromných). Priestory disponujú aj dobrým zázemím – kuchynkou, sociálnymi zariadeniami a pokojným prostredím. Tie plánuje obec zveľadiť, zvýšiť počet zelene a upraviť ho, aby sa tu ľudia cítili príjemne. A okrem iného, zlepší to aj celkový vizuálny zážitok návštevníkov úradu.

 

Obec Kláštor pod Znievom ďakuje za každý hlas!


Reklama

príbuzné témy

Reklama