Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Vzkriesia autori sitkomu fešáka Francisciho?

Autor: Vzkriesia autori sitkomu fešáka Francisciho?
Foto: Vzkriesia autori sitkomu fešáka Francisciho?
Uverejnené: 28. marec 2013

Vo štvrtok 28. marca podvečer ožije na javisku Štúdia Slovenského komorného divadla (SKD) v Martine druhá časť príbehu z obľúbenej situačnej komédie s názvom www.narodnycintorin.sk. Autori projektu Dodo Gombár a Róbert Mankovecký opäť začreli do histórie a vytiahli na svetlo sveta príbehy ľudí, ktorí našli posledný odpočinok na Národnom cintoríne v Martine.

Znova sa stretneme s ikonami národnej histórie – ako napríklad Janko Kráľ, Anička Jurkovičová, Elena Maróthy-Šoltésová, Miloslav Schmidt, Karol Kuzmány, ale svoj nie zanedbateľný part tu má aj pes Bača, či primátorka mesta. Cez príbehy týchto osobností, ktoré v záhrobí rozrušene čakajú, či ich hroby skutočne mesto obetuje výstavbe rýchlostnej komunikácie, sa autori celkom brilantne triafajú do aktuálnej súčasnosti. Nechýba originálna muzika z autorskej dielne trojice Dano Heriban – Marek Geišberg – Róbert Mankovecký. Pod režisérskou taktovkou Doda Gombára sa postáv zhostili herci: Marek Geišberg, Dominik Zaprihač, Dano Heriban, Karol Čičmanec, Róbert Mankovecký, Nadežda Vladařová, Zuzana Rohoňová a hosťujúci Ján Barto a Henrieta Kolláriková.www.narodnycintorin.sk

Scénu a kostýmy navrhla hosťujúca výtvarníčka Hana Knotková. A či autori v tejto časť už konečne vzkriesili toľko spomínaného fešáka Janka Francisciho? Príďte zistiť - SKD Martin bude druhú časť sitkomu www.narodnycintorin.sk hrať aj v ďalšie mesiace, z programu však ešte nevypadne ani prvý diel. A autorský tandem sľubuje postupne aj tretí.

 

Autor: Mira Kováčiková


Reklama

príbuzné témy

Reklama