Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Pezzo D’Italia: ochutnajte kúsok Talianska v našom regióne

Autor: Pezzo D’Italia: ochutnajte kúsok Talianska v našom regióne
Foto: Pezzo D’Italia: ochutnajte kúsok Talianska v našom regióne
Uverejnené: 02. september 2015

Talianska reštaurácia Pezzo D’Italia vo Vrútkach je otvorená už viac než rok. Do povedomia ľudí sa dostala hlavne vďaka talianskemu šéfkuchárovi a chutnej pizze v regióne. Varia z kvalitných surovín, ktoré pochádzajú priamo od talianskych dodávateľov.

Dobrú pizzu definujú zo 60 % najmä suroviny a samozrejme pizza majster, ktorý má svoj vlastný štýl, inak natiahne cesto, urobí okraje či hrúbku cesta. „Pizze, ktoré sa nachádzajú v našom jedálnom lístku, sú rôzne, od tých klasických, ako je Margarita alebo Prosciutto až po tie, ktoré som nakombinoval ja. Máme ich celkom 20, pretože nám ide o kvalitu surovín a jednoduchosť kombinácií. Pizze sú väčšinou z 3 až 4 surovín, pretože keď sa ingrediencií dá viac, chute zanikajú. V Taliansku nie je zvykom dávať na pizzu viac než 5 surovín. Ak si však ľudia chcú pridať nejaké navyše, poradíme im. Naša pizza je robená na tzv. toskánsky štýl, kvalitný paradajkový základ, kvalitný syr a je to. Múka, ktorú používame je Caputo, práva tá patrí medzi najlepšie a najznámejšie múky na výrobu pizze,“ vysvetľuje Luca Nucciarelli, šéfkuchár.

 

 

 

Prichádza leto a s ním súvisí aj zmena chutí a úprava jedálneho lístka. „Teraz sme menu trochu upravili na sezónne jarno-letné. Snažíme sa všetko robiť domáce. Vychytávkou sú kakaové cestoviny, ktoré robievame s bielym teľacím ragú. Je to nezvyčajná farebná kombinácia. Cestoviny sú tmavé a ragú je biele. Je to niečo, čo nevidíte každý deň, chutia však výborne. Mnohí sa pýtajú, či tie cestoviny nie sú sladké, ale práve naopak, kakao je horké, a keď sa spoja s pomaly robeným ragú s mliekom, ktoré je sladšie, vytvorí to dokonalú harmóniu chutí. Odporučiť môžem aj naše predjedlá. Dámy si väčšinou dávajú ako predjedlo caprese, caesar šalát a muži carpaccio z pravej hovädzej sviečkovej alebo kalamáre, keď je sezóna,“ hovorí šéfkuchár Luca.

 

Denné menu, ktoré chutí

 

V dennom menu Pezzo D’Italia nájdete cestoviny a rizoto, ktoré sa menia, druhá je pizza, tá je každý deň iná a tretie jedlo zvyčajne býva slovensko-talianske. „Talianske je preto, že ho varí aj vymýšľa Talian a slovenské je v tom, že je tam vždy nejaké mäsko. Vždy sa snažíme variť podľa preferencií zákazníkov. Do 10:00 hod. prijímame objednávky a následne rozvážame obedy do Martina, Vrútok a aj okolitých dedín,“ hovorí majiteľ reštaurácie Vojtech Vnučák.

 

Luca Nucciarelli a Vojtech Vnučák

Luca Nucciarelli a Vojtech Vnučák

 

Okrem toho si tu človek môže na jedálnom lístku všimnúť aj rôzne špeciality, ktoré sú každý týždeň iné. Ide o jedlá, na ktoré sa ľudia môžu každý týždeň tešiť, sú totiž pripravené skutočne detailne. Tieto špeciality robia hlavne kvôli spätnej väzbe od zákazníkov, ktorí z času na čas radi ochutnajú aj niečo viac, ako pizzu alebo cestoviny. Tri špeciality týždňa sú bohatšie ako bežné denné menu. Je to zvyčajne šalát s nejakým mäsom alebo rybou, extra pizza a tretie jedlo je väčšinou mäso, napr. írsky flank steak, bravčová panenka alebo steak z mečúňa. Špeciality prispôsobujú aj tomu, aká je práve sezóna, napríklad jahňacinkou po Veľkej noci.

 

Reštaurácia má prehľadne spracované menu. Majú len ľavú a pravú stranu jedálneho lístka. Na pravej je 20 druhov pízz a na ľavej 4 druhy rizota, 4 druhy cestovín a 5 šalátov, takže človek sa veľmi rýchlo trafí, na čo má chuť a nemusí dlho premýšľať. „Ak si hosť nevie vybrať, rád nejakú pizzu odporučím, a ak mu nebude chutiť, je to na šéfkuchára. Ľudia však cítia, že je to vlastná výroba, a nie mrazený polotovar, preto im u nás chutí, hovorí majiteľ Vojtech.

 

Okrem chutného jedla tu nájdete aj výborné pivo

 

Najprv sme chceli slovenské pivo, no našli sme si vzťah ku beskydskému pivovaru z Ostravíc. Je to výborné české pivo, jedinečné tým, že sa skladá len z troch ingrediencií – čistej vody z beskydských hôr, jačmenného sladu a českého chmeľu. Je to nefiltrovaný nepasterizovaný ležiak, ktoré je príjemne horký,“ hovorí majiteľ. Nedávno upravili aj  vínnu kartu. Momentálne je v ponuke 12 talianskych vín a 4 slovenské.

 

 

Pridali sme polosuchý Muškát a červené víno Dunaj. Medzi najpopulárnejšie u nás však patrí biele suché talianske víno Pinot Grigio, ktoré je chuťovo fantastické, jemné a svieže. Tiež máme aj pár drahších archívnych vín, ktoré nie sú vo vínnej karte, kto by rád u nás ochutnal niečo exkluzívnejšie, nie je problém,“ dopĺňa Vojtech. Zákazníci si tu samozrejme môžu dať i Prosecco, čo je jemnejší letný nápoj a Aperol Spritz, z ktorého sa robia miešané drinky. Okrem toho tu nájdete čerstvo vyrobené domáce koláčiky, napr. tiramisu. A k nim sa skvelo hodí káva, ktorá pochádza z Toskánska a z Florencie.

 

 

Snažíme sa priniesť do Martina trochu môjho regiónu, v ktorom som vyrastal. Táto káva je pre mňa jedna z najlepších, aké som kedy pil, pretože je to malá rodinná pražiareň so 150 ročnou tradíciou. Zákazníci si ju veľmi chvália,“ vyjadril sa taliansky šéfkuchár Luca. Tiež si sami každé ráno pečú vlastný čerstvý chlebík, ktorý si mnohí ľudia zvyknú kupovať aj na domov.

 

 

Miesto pre spoločenské podujatia a stretnutia

 

Pezzo D’Italia za posledný rok pravidelne usporadúva aj degustačné akcie a večere, napr. Pasta Maratón, Valentínske degustačné menu, Degustačné večery zamerané na ochutnávku rýb, firemné interaktívne večery, súťaže alebo Pizza Maratón. „Robievame udalosti pre najviac 30 ľudí, záleží nám skôr na kvalite, ako kvantite,“ dáva do pozornosti V. Vnučák. Pezzo D’Italia je rodinná reštaurácia, kde nájdete uvoľnenú a príjemnú atmosféru. Je tu letná terasa, trávnik, parkovisko a aj detský kútik s hojdačkami. Skvelé prostredie pre súkromné oslavy. „Mali sme tu už aj svadbu. Chodí sem veľa rodín s deťmi, páči sa im dnu aj von a tiež obdivujú naše maľby, ktoré nám pripravil umelec Rado Šenšel,“ dodáva na záver Vojtech Vnučák.

 

PEZZO DˈItalia nájdete aj na webe: http://pezzoditalia.sk/ a navštíviť ich môžete vo Vrútkach na ulici K. Kalocsaya 6, oproti autobusovej stanici.


Reklama

príbuzné témy

Reklama