Poogie Bell predviedol v Bar Museum majstrovské umenie

Autor: Poogie Bell predviedol v Bar Museum majstrovské umenie
Foto: Poogie Bell predviedol v Bar Museum majstrovské umenie
Uverejnené: 02. apríl 2013

Koncert amerického jazzového bubeníka Poogieho Bella v rámci formácie Juraj Griglák & Company, ktorý sa konal v nedeľu 31. marca v Bar Museum, môžeme smelo zaradiť medzi udalosti roka. Koncertná sála bola plná, zišlo sa tu množstvo fanúšikov jazzového žánru zo širokého okolia aj iných regiónov. Neopakovateľný zážitok začal krátko po ôsmej hodine, kedy Poogie prvýkrát udrel kopákom na bubon svojej aparatúry.

Juraj Griglák (basgitara), Ondřej Štveráček (saxofón) a Eugen Vizvári (klávesy) vytvorili v Bar Museum perfektnú dvojhodinovú jazzovú atmosféru, ktorú umocňoval bubeník Poogie Bell, vlastným menom Charless Bell ml. Jeho otec Charless Bell st. bol jazzový pianista, kapelník. V detstve dennodenne počúval ako otcova kapela skúša a hrá. Mal dva a pol roka, keď prvýkrát hral s kapelou svojho otca v Carnegie Hall. V jeho začiatkoch ho ovplyvnili hudobné osobnosti ako Ron Carter, Richard Davis, Paul Chambers, ktorí spolupracovali s jeho otcom. Už v mladosti sa priatelil s mnohými hudobníkmi, napríklad s Omarom Hakimom, Bernardom Wrightom, ale hlavne s Marcusom Millerom, s ktorým počas svojej kariéry najviac spolupracoval. V roku 2002 vyhrali spolu v súťaži Grammy Award cenu za najlepší súčasný jazzový album.

Bar Museum - Juraj Griglák & Company

Musíme pozdvihnúť aj umenie Juraja Grigláka, ktorého talent slovenské hranice už dávno prerástol. Juraj má za sebou viaceré kvalitne spracované albumy, azda najznámejším je Bass Friends. S Poogiem spolupracuje na ďalšom albume a vzájomne sa dopĺňajú na turné skupiny Poogie Bell band, ktoré práve v tomto období prebieha v európskych krajinách. Koncert, ktorý mali možnosť zažiť návštevníci Bar Musea v Martine sa radí preto výnimočné hudobné akcie. Záverom vystúpenia predviedla formácia Juraj Griglák & Company neuveriteľný jazzový comeback na pódium, ktorý len umocnil dojmy z celého podujatia.

Bar Museum - Juraj Griglák & Company


Reklama

príbuzné témy

Reklama