Pocitová mapa mesta Martin

Autor: Pocitová mapa mesta Martin
Foto: Pocitová mapa mesta Martin
Uverejnené: 11. jún 2018

Pomôžte aj vy zmapovať mesto Martin. Chceli by ste sa vyjadriť k atraktívnosti verejných priestorov, doprave a zeleni? Práve vďaka projektu pocitovej mapy máte možnosť označiť, ktoré priestory sa vám páčia, kde máte problémy s bicyklovaním, či v ktorej oblasti je dostatok kvalitnej zelene.

Stačí, keď budete do mapy postupne označovať miesta, ktoré sa budú pridržiavať štyroch kategórií. Každá kategória obsahuje dve otázky, teda dokopy odpoviete na 8 otázok k prostrediu v Martine. Ku každej otázke môžete označiť viac rozličných lokalít. Nášmu mestu tiež určite prospeje, keď napíšete aj stručný popis, prečo sa vám dané miesto páči alebo nepáči. Výstupy pocitovej mapa poslúžia ako podklady pri plánovaní a rekonštrukcii verejných priestorov mesta a pri tvorbe manuálu verejného priestoru. Kategórie a otázky sú nasledovné:

 

  • Atraktívnosť / príjemnosť priestorov - ktoré verejné priestory radi navštevujete vzhľadom k celkovej kvalite priestoru, a kde sa Vám to naopak nepáči kvôli celkovému zanedbaniu (povrchy, lavičky, koše, funkcie, iné)?
  • Doprava - v ktorých miestach sa Vám dobre pohybuje pešo a na bicykli, a kde naopak vnímate dopravné ohrozenie alebo bariéry v pohybe (prechody, parkovanie, cyklotrasy, chodníky, iné)?
  • Zeleň - v ktorých miestach pociťujete dostatok kvalitnej zelene, prípadne jej nedostatok, alebo jej nedostatočnú údržbu? (stromy a stromoradia, záhrady a zelené plochy, parky)
  • Bezpečnosť - v ktorých miestach sa cítite bezpečne, alebo sa naopak necítite bezpečne? (osvetlenie a tmavé kúty, dopravná bezpečnosť, hra s deťmi, iné)

 

mapu môžete vyplniť na adrese: https://www.pocitovamapa.sk/martin-2018/

alebo si pozrieť priebežné výsledky na: https://www.pocitovamapa.sk/martin-2018//nahlad 


Reklama

príbuzné témy

Reklama