Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Už trinásty rok sú na scéne

Autor: Už trinásty rok sú na scéne
Foto: Už trinásty rok sú na scéne
Uverejnené: 18. jún 2018

Začiatkom júna sa v priestoroch Domu odborov Strojár v Martine uskutočnil záverečný koncert Súkromnej základnej umeleckej školy Maše Haľamovej. Hlavní aktéri programu - žiaci školy - aj tentoraz predviedli pred zrakmi divákov výsledky svojho ročného snaženia.

Program koncertu s názvom „4745 dní sme tu“ začal výtvarný odbor. Pedagogičky Vlasta Števková a Ivana Janotíková pripravili pre divákov zaujímavú videoprezentáciu výtvarných prác žiakov z celého školského roka. Hneď po výtvarnom odbore prišli na rad mladí hudobníci. Blok hudobného odboru odštartovali speváčky v zložení Ellie Borcovanová, sestry Liliana a Noemi Adamovičová, Barbora Kossoňová, Viktória Nogová, Kristína Ďubeková, Kristína Kapráliková a Kristína Hlavňová.

 

Za pomoci klavírneho sprievodu a pedagogičky Dany Borcovanovej odspievali spoločne skladby Hra na pávy, Jedlička a Kukulienka. Po ich spoločnom vystúpení v speve pokračovala ich staršia spolužiačka Abigail Bahurinská, ktorá zaspievala publiku pieseň z rozprávky Na vlásku.

 

 

Predposledným vystúpením v bloku hudobného odboru bol vstup žiaka Samuela Mórica, ktorý na klavíri zahral skladbu Maškaráda od skladateľa Dmitrija Šostakovičova. Talentovaný klavirista je pod pedagogickým vedením Aleny Glonekovej a tento rok sa zapojil do  celoslovenskej klavírnej súťažnej prehliadky Hviezdy hrajú srdcom, ktorej bol predsedom poroty známy klavirista Richard Rikkon. Samuel Moric tejto súťaži získal umiestnenie v zlatom pásme.

 

Ako posledná sa z radov hudobníkov predstavila Soňa Kmeťová, ktorá v tomto školskom roku vyhrala v súťaži Duchovná pieseň a na koncerte odspievala skladbu Ocean. Poslednou časťou záverečného koncertu boli vystúpenia žiakov tanečného odboru, v rámci ktorého funguje aj Tanečný klub Deep. Ten už tretí rok po sebe získal titul Súbor roka, ktorý je každoročne udeľovaný najúspešnejšiemu tanečnému klubu na Slovensku.

 

 

Diváci mali v tejto časti možnosť vidieť nielen tanečné choreografie, ktoré Deepu zabezpečili na nedávnych dvoch majstrovstvách Slovenska tituly 3-násobného a 7-násobného vicemajstra, ale priestor na pódiu dostali aj žiaci prípravného štúdia a taktiež orientálne tanečnice.

 

Časť programu tanečného odboru pripravili pedagogičky a trénerky Oľga Masláková, Diana Obertová, Ivana Majerčíková, Miroslava Kubíková, Sabina Sahajdová, Martina Pálešová, Zuzana Pecková a Ivana Majerčíková. Na záver koncertu všetci účinkujúci odspievali skladbu When you believe pod dirigentskou taktovkou pedagogičky Dany Borcovanovej.

 

[widgetkit id="123" name="3611"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama