Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Letné karaoke v Turčianskej knižnici

Autor: Letné karaoke v Turčianskej knižnici
Foto: Letné karaoke v Turčianskej knižnici
Uverejnené: 18. jún 2018

V Turčianskej knižnici sa dvakrát v roku koná hudobno-zábavná súťaž pre žiakov martinských základných škôl v interpretácii karaoke piesní. V utorok 5.6.2018 si v tejto milej integračnej aktivite zmerali sily žiaci Špeciálnej základnej školy na Mudroňovej a Východnej ulici, žiaci zo ZŠ A. Bernoláka, deti zo ZŠ BellAmos a zo ZŠ Dražkovce.

Všetci sa na súťaž veľmi tešili, deti prišli aj vďaka teplému júnovému slniečku v dobrej nálade. Maminky ich pekne vyobliekali, učesali a pod vedením svojich pani učiteliek boli všetci zodpovedne pripravení. Niektorí si priniesli aj trému, veď stáť s mikrofónom pred toľkými ľuďmi nie je ani pre mnohých dospelých nič jednoduché.

 

Po úvodných skladbách z nich však neistota a napätie rýchlo opadali, a potom sa už len zabávali. Spievali sa pesničky naozaj rôznorodé: žiaci zo Špeciálnej základnej školy a z Dražkoviec uprednostnili slovenské ľudové piesne, ale spievali sa aj obľúbené skladby od Kristíny. Dvakrát sme si vypočuli populárnu Hej, sokoly, raz dokonca vo verzii gitara a spev.

 

 

Zabavili sa pri piesni o Jožinovi z bážin či pri Adamovi Ďuricovi a Zuzane Smatanovej. Porota mala ťažkú prácu. Kým sa radila, deti si naplno užili oddych a občerstvenie v letnej čitárni, kde sa mohli zahrať s loptami alebo si len posedieť na slniečku. Napokon porota udelila ceny a rozdala pamätné listy za účasť v súťaži.

 

Za všetky deti chcú organizátori vysloviť veľké poďakovanie Obchodnému domu Demro za vecné sponzorstvo a dlhoročný priateľský prístup k našej súťaži. S prázdnymi rukami neodišiel nikto, aj tí čo nevyhrali, dostali od nás malé sladké darčeky. Dôležitejšie však bolo sledovať, ako hudba opäť spojila deti, ktoré sa v každodennom živote nestretávajú, žijú v rôznych sociálnych prostrediach. Krásne bolo pozorovať, ako sa vedia spoločne zabaviť, prežiť rovnaké emócie. V decembri sa môžeme v Turčianskej knižnici tešiť na ďalšie pokračovanie tejto integračnej aktivity v rámci Vianočného karaoke.

 

[widgetkit id="125" name="3614"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama