Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Jazdecké sústredenie preverilo schopnosti jazdcov

Autor: Jazdecké sústredenie preverilo schopnosti jazdcov
Foto: Jazdecké sústredenie preverilo schopnosti jazdcov
Uverejnené: 03. apríl 2013

V dňoch 15. – 17. marca 2013 sa v areáli klubu Martin Záturčie uskutočnilo v poradí už druhé jazdecké sústredenie s drezúrnou jazdkyňou Karolínou Žižkovou, majsterkou ČR 2011 a víťazkou Českého drezúrneho pohára 2011.

Tréningy podobne ako prvýkrát počas novembra prebiehali jednotlivo a preto sa každá dvojica mohla zamerať na konkrétny problém, ktorý potrebovala vyriešiť. Samozrejme to nebolo všetko a trénerka sa snažila do jazdeckého repertoáru koňa a jazdca počas troch dní vždy zapojiť nový cvik, takže dvojice ktoré sa zúčastnili prvého kola sústredení mohli ukázať, poprípade vylepšiť to, čo sa naučili ešte v novembri a opäť využiť možnosť zdokonaliť sa.

Počas jazdeckého sústredenia sa trénovali napríklad cviky ako kontracval, ustupovanie na holeň, prekrok či letmý preskok a podobne. Každý jazdec sa minimálne s jedným z nich určite aktívne stretol, na marcovom sústredení v Záturčí ale mohol zistiť, aký problém s nejedným z nich môže počas tréningu nastať, keď sa naň pozrie „zo zeme“ skutočný odborník.

V sobotu sa opätovne konala analýza videozáznamov jázd jednotlivých dvojíc spojená s príjemným posedením v neďalekej reštaurácii, kde boli vítaní nielen jazdci ale každý, kto mal záujem zlepšiť si svojej teoretické vedomosti. V nedeľu, posledný deň sústredenia, preto každý jazdec sebakriticky a s rukou na srdci skonštatoval, že je neustále čo zlepšovať a podobné sústredenie je potrebné čo najskôr zopakovať.

 

Autor: Linda Fraňová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama