Športové dni si seniori naplno užili

Autor: Športové dni si seniori naplno užili
Foto: Športové dni si seniori naplno užili
Uverejnené: 27. júl 2018

Členovia Denného centra a Jednoty dôchodcov Slovenska Martin-Ľadoveň, sa pravidelne stretávajú na rôznych aktivitách, či už sú to spoločenské, kultúrne alebo športové.

15. júna 2018 sa dôchodcovia z Denného centra a JDS Martin-Ľadoveň zúčastnili okresných športových hier, ktoré usporiadala Okresná organizácia Jednoty dôchodcov Martin. Muži súťažili v behu na 60 m, na 200m, vrch guľou, hod granátom do diaľky, hod granátom na cieľ, streľba zo vzduchovej pušky, stolný tenis, šach a petang. Ženy si zmerali sily v behu na 50 a 100 m, vrch 3 kg guľou, hod vaľkom do diaľky, hod granátom na cieľ, streľba zo vzduchovej pušky, stolný tenis, šach a petang.

 

 

Základná organizácia Martin-Ľadoveň sa celkovo umiestnila na 3. mieste, kde RNDr. Anna Dularová získala jednu striebornú a jednu bronzovú medailu, Števka Feriančíková jednu zlatú, Anna Kozáková dve zlaté a jednu striebornú, Dáša Králičeková jednu bronzovú, Oľga Lacková jednu bronzovú, MUDr. Oľga Múčková dve strieborné a Danka Rodáková jednu bronzovú. Z mužov získal Mgr. Peter Bražina jednu zlatú a jednu bronzovú, Ing. Vladimír Múčka dve bronzové, Milan Králiček jednu striebornú a Milan Polonec jednu zlatú.

 

Deň na to, 16. júna 2018, sa za podpory poslanca Martina Kalnického uskutočnil 4. ročník športových hier pri reštaurácii Penzión Ľadoveň. Podujatie otvorila a zároveň privítala všetkých členov podujatia, predsedkyňa Denného centra a JDS Martin-Ľadoveň, Oľga Lacková. Zároveň privítala aj poslanca Martina Kalnického, ktorý vyjadril obdiv nad tým, že majú seniori takú chuť sa zapájať do rôznorodých aktivít a poprial súťažiacim pekné športové zážitky. Potom organizáciu športových hier prebral hlavný rozhodca, Ing. Pavol Kozák, ktorý informoval súťažiacich o podmienkach športových hier a o disciplínach. Svojím prísľubom si všetci zaželali športu zdar.

 

 

Pretekalo sa v 6 disciplínach, prvá bola vrch guľou, druhá kop loptou do bránky, tretia šípky, štvrtá hod granátom na cieľ, piata hod loptičkou do vedra a šiesta beh s tenisovou raketou a loptičkou na čas.

 

Seniori svojimi výkonmi a elánom vyhrali aj nad počasím, pretože slniečko ukázalo svoje teplé lúče, a to ešte viac zlepšilo už aj tak dobrú náladu. Po skončení disciplín sa súťaž vyhodnotila a súťažiaci si s hrdosťou prebrali svoje ceny vo forme sladkostí. „Po skončení súťaží bol pripravený guľáš, ktorý nám navaril pán Mgr. Kalnický. Tiež nám dal vyrobiť tričká s naším logom, v ktorých sme po celý čas súťažili, za čo mu veľmi pekne ďakujeme,“ vyjadrila sa Oľga Lacková.

 

 

„Čo však bolo na tejto akcii najvzácnejšie? Ľudská spolupatričnosť, vzájomná pohoda a veselé spoločenské posedenie, kde nám tieto športové hry spríjemnili hudbou aj pán Mgr. Martin Ferenčík a pán Ing. Marián Režný, za čo im ďakujem. Všetci sme sa cítili mladší a zdravší, získali sme veľa pozitívnej energie, a tá nám iste dlho vydrží. Verte, bolo to fajn. Víťazi boli na seba hrdí a tí ostatní, spokojní,“ dodáva na záver predsedkyňa Denného centra a JDS Martin-Ľadoveň, Oľga Lacková.

 

[widgetkit id="153" name="3669"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama