Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Pozývame vás na Deň turčianskeho vidieka 2018

Autor: Pozývame vás na Deň turčianskeho vidieka 2018
Foto: Pozývame vás na Deň turčianskeho vidieka 2018

Leto vrcholí a my už myslíme na začiatok septembra, kedy sa už tradične uskutoční populárne regionálne podujatie DEŇ TURČIANSKEHO VIDIEKA. V minulom roku nás sklamalo počasie a boli sme nútení podujatie na poslednú chvíľu zrušiť. Veríme, že sa to tento rok nestane a tak bude sobota 8. septembra 2018 v Jasenskej doline patriť oslave vidieka - najmä toho nášho turčianskeho.

Okrem celodenného kultúrneho a dožinkového programu, v ktorom sa predstavia nielen folkloristi a muzikanti z Turca, ale aj ich hostia, country kapela a dychová hudba či mladí tanečníci z tanečnej školy DEEP, budú mať návštevníci možnosť obdivovať šikovnosť remeselníkov, ochutnať tradičné výrobky, uvidieť domáce a hospodárske zvieratá a tradične sa predstavia so svojou ponukou i podnikateľské subjekty poskytujúce služby na vidieku i dodávatelia poľnohospodárskej techniky.

 

Pre deti budú pripravené atrakcie a zábava

 

Nebude chýbať ani tombola. Súčasťou podujatia bude súťaž malotraktorov domáckej výroby RALLY FATRA, ktorá si už na Dňoch turčianskeho vidieka získala svoje miesto. Hosťom podujatia bude Kapela z Moravy – Fryštácka Javořina, ktorá vystúpi so svojim programom. Hlavným organizátorom tohtoročného Dňa turčianskeho vidieka je spoločnosť JASED, s. r. o. v spolupráci s Turčianskou regionálnou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou a Regionálnou rozvojovou agentúrou Dolný Turiec, ktorá toto podujatie v Turci pred 9 rokmi začala organizovať.                 

 

Na poslednom ročníku sa podieľalo aj Občianske združenie Dobrý pastier z Kláštora pod Znievom pod vedením duchovného otca p. Masláka, ktoré veríme, že nebude chýbať ani v tomto roku, predstaví svoje aktivity a ponúkne svoje produkty na Sedliackom dvore. 8. september je zároveň deň, ktorý po prvýkrát na Slovensku bude venovaný slovenskému kroju. Preto budeme radi, ak návštevníci, ktorí ich vlastnia, prídu do Jasenskej doline v kroji - sviatočnom odevom, pretože Deň turčianskeho vidieka je našim regionálnym sviatkom.

 

Máme záujem na tom, aby sa tu prezentovalo čo najviac lokálnych producentov, remeselníkov a výrobcov. Ak máte čo ponúknuť, kontaktujte nás na 0905838999 - p. Mikušáková, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo na 0904489628 p. Petránek (Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.). V predvečer podujatia, v piatok 7. septembra 2018, sa v spolupráci s OZ Vidiecky parlament na Slovensku uskutoční aj workshop, cieľom ktorého bude diskusia o problémoch mladých ľudí, ich predstave o živote na vidieku, angažovanosti a práci pre komunitu. Program sa uskutoční v rámci celonárodného projektu „Vidiecka mládež v regióne“. Privítame každého, koho táto téma zaujíma. Info a prihlášky: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Tešíme sa na stretnutie v Jasenskej doline!


Reklama

príbuzné témy

Reklama