Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Biskup ocenil učiteľov

Autor: Biskup ocenil učiteľov
Foto: Biskup ocenil učiteľov
Uverejnené: 04. apríl 2013

Biskup Východného dištriktu Evanjelickej cirkvi a. v. na Slovensku Mgr. Slavomír Sabol pozval pri príležitosti Dňa učiteľov všetkých pedagogických zamestnancov škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Východného dištriktu ECAV na slávnostné stretnutie, ktoré sa uskutočnilo na zelený štvrtok v historickej budove Evanjelického kolégia v Prešove.

Počas príhovoru v rámci služieb Božích zdôraznil, že učiteľstvo má byť pre kresťana nielen prácou, ale hlavne poslaním a službou. „Dnes, keď si pripomíname, ako Ježiš (Rabi = majster, učiteľ) pri poslednej večeri umýval nohy svojím učeníkom (žiakom), chcem pozvať každého jedného z Vás, aby ste svojím žiakom okrem kvalitného vzdelania ponúkli aj svedectvo kresťanskej lásky a služby. Aj Vy ste dnes pozvaní, aby ste “umývali nohy“ svojím žiakom, ktorí na naše školy prichádzajú z rôznych ciest života, často s ubolenými srdcami a dušami prameniacimi z narušených vzťahov rodinného prostredia,“ povedal biskup prítomným učiteľom.

Súčasťou stretnutia bol aj slávnostný obed a oceňovanie učiteľov z jednotlivých škôl. „Každého poteší, keď cíti, že spoločnosť si jeho prácu váži a oceňuje. U učiteľov to platí obzvlášť, keďže spoločenský status tohto povolania na Slovensku dlhodobo klesá,“ povedala Mgr.Zuzana Medveďová, ktorá bola ocenená za Evanjelickú spojenú školu v Martine.

 

Autor: Mgr. Dušan Haško, Evanjelická spojená škola Martin © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama