Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Úspechy martinských klaviristov

Autor: Úspechy martinských klaviristov
Foto: Úspechy martinských klaviristov
Uverejnené: 04. apríl 2013

Dňa 18. februára 2013 Základnú umeleckú školu v Martine na ul. P. Mudroňa reprezentoval na Detskom hudobnom festivale v Ružomberku klavirista Pavol Bohdan Zápotočný (foto nižšie). Umeleckou témou podujatia boli skladby a piesne súčasného slovenského hudobného skladateľa – Juraja Hatríka, ktorý sa tohto podujatia zúčastnil ako predseda poroty. Na festivale sa predstavilo 23 klavírnych sólistov, 2 klavírne duá a 13 spevákov so sprievodom klavíru – celkom 38 účastníkov.

Štyria hudobníci boli ocenení cenou za vynikajúcu interpretáciu skladby Juraja Hatríka, jeden z nich - Pavol Bohdan Zápotočný si prevzal túto cenu z rúk prof. Juraja  Hatríka. Mladý klavirista pracuje pod odborným pedagogickým vedením p. uč. Karly Kočalkovej a pravidelne úspešne reprezentuje základnú umeleckú školu na súťažných i koncertných pódiách.

Regionálna prehliadka v hre na klavíri

Základná umelecká škola na ulici Pavla Mudroňa v Martine usporiadala  21. marca  2013 regionálnu  prehliadku v hre na klavíri za účasti šiestich  základných umeleckých škôl - (ZUŠ L. Árvaya – Žilina, ZUŠ F. Špániho – Žilina, ZUŠ  Ľ. Fullu - Ružomberok, ZUŠ F. Kafendu - Vrútky, ZUŠ  J. L. Bellu - Liptovský Mikuláš  a ZUŠ Martin). V poradí už 19. ročníka sa zúčastnilo 23 mladých klaviristov, ktorí súťažili v piatich vekových kategóriách v rozpätí  7. až  19. rokov. Z usporiadateľskej  základnej  umeleckej školy  sa predstavilo 7 klaviristov, ktorí podali vynikajúce výkony a piati ocenení sa predstavili aj na slávnostnom koncerte víťazov, keď si prevzali diplomy a ceny z rúk  predsedov porôt – Mgr. art. Ľudmili Fraňovej  a Mgr. art. Dariny Andrejkovej – pedagogičiek Žilinského konzervatória.

Klaviristi Základnej  umeleckej  školy na ul. Pavla Mudroňa  nesklamali a spolu s mladými interpretmi s Ružomberka sa stali najúspešnejšími  účastníkmi celej regionálnej prehliadky. V prvej kategórii získal 1. miesto Pavol Bohdan Zápotočný  z triedy Karly Kočalkovej. V prvej kategórii dosiahla  3. miesto Terézia Kacianová a taktiež 3. miesto v druhej kategórii patrí Simone  Jonisovej – žiačkam Karly Kočalkovej. V tretej  kategórii si taktiež úspešne počínal získaným  1. miestom  Michal Dobrota, žiak Mgr. Evy  Šutákovej. Úspešný deň martinských klaviristov zavŕšila 1. miestom – Zora  Šišmišová vo štvrtej  kategórii z triedy Mgr. Evy Šutákovej. Čestné uznanie v druhej kategórii získala: Soňa Olbertová - pedagóg Mgr. Darja  Čerpáková.

 

Autor: Mgr. art. Pavol  Zápotočný © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama