Kláštorský jarmok bude pre návštevníkov opäť zaujímavý

Autor: Kláštorský jarmok bude pre návštevníkov opäť zaujímavý
Foto: Kláštorský jarmok bude pre návštevníkov opäť zaujímavý
Uverejnené: 23. august 2018

Vedenie obce Kláštor pod Znievom organizuje už po štvrtý raz jarmok, ktorý bude znovu niečím odlišný. Okrem rozmanitého sortimentu ponúkaných výrobkov nebude núdza ani o bohatý kultúrny program, ktorý spestrí svetoznáma anglická speváčka.

Kláštorský jarmok si postupne buduje tradíciu, a to nielen medzi občanmi Kláštora, ale aj v širokom okolí. Každoročne sem prídu ľudoví remeselníci, komerční predajcovia i návštevníci z rôznych kútov Slovenska. O tom, že aj v „malom mestečku“ sa dajú organizovať akcie na vysokej úrovni svedčí aj návštevnosť jarmoku, ktorá sa rok čo rok zvyšuje. Minulý rok sa na jarmok prišlo pozrieť približne 30 000 ľudí, čo možno určite pokladať za veľký úspech, dokonca sme počuli odhady blížiace sa k 50 000 ľuďom. Na jarmoku nájdete počas predajnej doby od 08.00 do 20.00 hodiny viac ako 250 stánkových miest so širokou ponukou tovarov, čo osloví každú generáciu.

 

O kultúrne vyžitie a zážitky núdza nebude

 

Nákupy na Kláštorskom jarmoku 2018 spríjemní záujemcom aj pestrý sprievodný kultúrny program. Jeho súčasťou bude prezentácia lokálnych spevokolov. Od 10tej hodiny sa tak predstaví spevokol Valčan, Žabokrečan, Severanka a Závadské ženy z Lietavskej Závadky. Po 13tej sa pódium rozozvučí Diabolskými husľami Berkyho Mrenicu, zoskupením hudobníkov na čele so synom Jána Berkyho Mrenicu, známeho slovenského husľového virtuóza.

 

O 15tej hodine vystúpi bývalá televízna dvojica – Miroslav Noga a Štefan Skrúcaný, ktorí sa po 15. rokoch stretnú prvý raz na Kláštorskom jarmoku s programom zloženým z piesní z úspešného albumu Bomba Kšeft. Zlatým klincom o 17tej však bude svetová superstar, bývalá glamour modelka a speváčka Samantha Fox. Tú preslávili hity ako Touch me, Call me alebo I surrender. Posledným bodom programu bude kapela Duchoňovci, a s ňou nestarnúce hity Karola Duchoňa. Počas jarmoku si na svoje prídu aj milovníci výšok a adrenalínu. K dispozícii bude netradičný zážitok – lietanie helikoptérou Helico.

 

Oproti minulým ročníkom nastane aj pár zmien

 

Aby bol Kláštorský jarmok čoraz lepší, organizátori sa snažia „vychytať muchy“ a urobiť tak niektoré veci v prospech návštevníkov. Jednou zo zmien bude aj vyvýšenie pódia a zabezpečenie veľkej LED obrazovky, aby si mohol každý užiť vystúpenie umelcov. Pre zaistenie väčšieho priestoru v jarmočisku pri pódiu budú posunuté aj stánky s občerstvením. „Kláštor pod Znievom však nie je nafukovací, preto dúfame v trpezlivosť návštevníkov,“ hovorí Mgr. Erika Cintulová, starostka obce Kláštor pod Znievom a hlavná organizátorka jarmoku.

 

Organizátori mysleli aj na zabezpečenie dopravy

 

Obec bude kvôli bezpečnosti jarmoku od 10.00 do 19.00 hodiny pre dopravu uzatvorená. Parkovať ale možno na záchytnom parkovisku na začiatku obce. Prechod do obce bude umožnený len záchranným zložkám, autobusom a budeme mať vyhradené parkovisko pre ZŤP, ale chceme poprosiť, aby tieto miesta využívali naozaj len ľudia s vážnym postihnutím, s obmedzeným pohybom.

 

„Pre obmedzenia chceme všetkých poprosiť o disciplínu. Aby nevznikal dopravný chaos a obmedzili sme dopravné zápchy, tento rok sme zabezpečili aj kyvadlovú dopravu. Z Martina bude chodiť od 10.00 do 19.30 každých 30 minút autobus zo stanice a bude stáť na každej bežnej zastávke ako pri normálnom spoji. Z Kláštora pôjdu spoje naspäť do Martina od 10.30 do 20.00 a bude stáť pri kostole Sv. Mikuláša, rovnakým princípom budú organizované aj spoje z Turčianskych Teplíc - od 10.00 do 19.00. Viac informácií nájdete na obecnej stránke a FB obce,“ dodáva kláštorská starostka. Vedenie obce verí, že 4. ročník jarmoku bude opäť úspešný, návštevníci ocenia organizačné zmeny a všetci si akciu užijú.


Reklama

príbuzné témy

Reklama