Zuzana Trojáková si splnila americký sen

Autor: Zuzana Trojáková si splnila americký sen
Foto: Zuzana Trojáková si splnila americký sen
Uverejnené: 31. máj 2018

Počas letných prázdnin sa Martinčanka Zuzana Trojáková zúčastnila majstrovstiev sveta v interpretačnom umení, ktoré sa konalo v Los Angeles. Odchovankyňa Tanečného klubu Deep a bývala žiačka Súkromnej základnej umeleckej školy Maše Haľamovej sa vďaka svojmu talentu prebojovala až do finále a v kategórii tanca si odniesla niekoľko medailí.

Majstrovstvá sveta v interpretačnom umení (World Championships of Performing Arts - WCOPA) sa konajú každoročne v Los Angeles a ich účelom je poskytnúť začínajúcim umelcom bez ohľadu na vek získať nové skúsenosti, porovnať svoj talent s ostatnými súťažiacimi a trénovať  so špičkovými lektormi. Tí najúspešnejší spomedzi všetkých 2500 súťažiacich, ktorí získali vo svojej kategórii zlatú medailu, mali príležitosť získať štipendium na niektorých z umeleckých škôl v USA.

 

 

Okrem toho mali aj možnosť prebojovať sa do záverečnej finálnej šou, ktorá je odvysielaná do celého sveta. Účastníci súťaže spomedzi 60-tich štátov súťažili v piatich kategóriách - hudba, tanec, spev, herectvo a modeling. Spolu s Martinčankou Zuzanou Trojákovou išla do Ameriky aj ďalšia Slovenka Michaela Mojtová. Obe tanečníčky cestovali na súťaž spolu s ďalšími súťažiacimi, ktorí boli z Českej republiky.

 

 

Účasti na majstrovstvách sveta v interpretačnom umení však predchádzal konkurz, ktorý sa konal v Olomouci. Osem  účastníkov z Česka a Slovenska zotrvali v USA od 6. - 15. júla. Okrem tanečných povinností jej v Amerike zvýšil čas aj na oddych a zábavu. "Z Los Angeles som si odniesla nezabudnuteľné zážitky a skúsenosti. Navštívili sme Long Beach a ďalšie atrakcie," približuje svoje zážitky Zuzana. Talentovaná tanečníčka z Martina začala svoju kariéru v Tanečnom klube Deep a neskôr pokračovala v štúdiu na konzervatóriu v Liptovskom Hrádku. Tancu sa v budúcnosti plánuje venovať na profesionálnej úrovni.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama